Kjærgaard slutter som sykkelsjef

Fullfører sesongen.

SLUTTER: Steffen Kjærgaard (t.v.) slutter som sykkelsjef. Her er han med Thor Hushovd som ble verdensmester i 2010. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SLUTTER: Steffen Kjærgaard (t.v.) slutter som sykkelsjef. Her er han med Thor Hushovd som ble verdensmester i 2010. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Norges Cykleforbund (NCF) må finne ny sportssjef etter årets sesong. Steffen Kjærgaard (39) har gitt beskjed om at han ikke fortsetter i stillingen.

Den tidligere proffsyklisten har vært sportssjef i NCF siden 2006, da han tok over etter Svein Gaute Hølestøl. Ved kommende årsskifte går åremålet ut, og Kjærgaard har gitt beskjed om at han ikke ønsker fornyelse.

- Vi er nå dypt inne i en prosess med å se på en omstrukturering av vår sportslige avdeling. Tanken dreier mot organiseringen i skiforbundet og deres langrennsstruktur, men vi har ikke landet noe ennå. Uansett vil vi hente inn en ny sportssjef, men i en annen modell enn dagens, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til NTB.

Kjærgaard fikk mye av æren for tilretteleggingen av satsingen inn mot sykkel-VM i 2010, der Thor Hushovd ble tidenes første norske verdensmester for profesjonelle.

Han har også vært mye i vinden, spesielt etter VM-oppfølgeren i København i fjor, der det ble rettet kritikk mot rollefordelingen til Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

Sykkelsjefen har også vært en aktiv pådriver for BMX-sporten i Norge, der André Fosså Aguiluz ble verdensmester forrige sesong.

Ifølge Harald Tiedemann Hansen blir tidligere sykkelproff Kurt Asle Arvesen neppe arvtakeren.

- Vi har stor sans for Kurt, men uten å ha pratet med ham, tror jeg også han tenker seg et par år til i Sky-laget. Vi tenker ikke så mye på personer ennå, men heller innholdet i stillingene vi skal fortsette med.

Sykkelpresidenten slår fast at forbundet sikter mot å ha kabalen på plass innen årsskiftet, men sier Kjærgaard har signalisert at han vil bistå etter beste evne i en overgangsperiode.

(NTB)