Kjærgaard slutter som sykkelsjef

Fullfører sesongen.

SLUTTER: Steffen Kjærgaard (t.v.) slutter som sykkelsjef. Her er han med Thor Hushovd som ble verdensmester i 2010. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SLUTTER: Steffen Kjærgaard (t.v.) slutter som sykkelsjef. Her er han med Thor Hushovd som ble verdensmester i 2010. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges Cykleforbund (NCF) må finne ny sportssjef etter årets sesong. Steffen Kjærgaard (39) har gitt beskjed om at han ikke fortsetter i stillingen.

Den tidligere proffsyklisten har vært sportssjef i NCF siden 2006, da han tok over etter Svein Gaute Hølestøl. Ved kommende årsskifte går åremålet ut, og Kjærgaard har gitt beskjed om at han ikke ønsker fornyelse.

- Vi er nå dypt inne i en prosess med å se på en omstrukturering av vår sportslige avdeling. Tanken dreier mot organiseringen i skiforbundet og deres langrennsstruktur, men vi har ikke landet noe ennå. Uansett vil vi hente inn en ny sportssjef, men i en annen modell enn dagens, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til NTB.

Kjærgaard fikk mye av æren for tilretteleggingen av satsingen inn mot sykkel-VM i 2010, der Thor Hushovd ble tidenes første norske verdensmester for profesjonelle.

Han har også vært mye i vinden, spesielt etter VM-oppfølgeren i København i fjor, der det ble rettet kritikk mot rollefordelingen til Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

Sykkelsjefen har også vært en aktiv pådriver for BMX-sporten i Norge, der André Fosså Aguiluz ble verdensmester forrige sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer