Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjærgaard svettet av fem kilo

Ikke rart Steffen Kjærgaard slet på den siste fjelletappen i Tour de France søndag: 28-åringen la igjen fem kilo av seg selv i Pyreneene.

Da den eneste gjenværende nordmannen i rittet hadde passert mållinjen og ble plassert på vekta etter fem timer på sykkelsetet, veide han bare 69 kilo. Dagen før Tour de France startet veide den fra før av magre kroppen 76 kilo.

- Jeg mistet et par kilo i løpet av de første to ukene, så søndagen var ekstrem, sier Steffen Kjærgaard til NTB.

Nøtterøy-mannen, som er hjelperytter for sammenlagtleder Lance Armstrong i US Postal Service, ble kjørt av i den første stigningen på rittets 14. etappe. Med bare noen få minutters margin greide han til slutt å holde seg innenfor tidsgrensen.

- Sykkelbuksa mi var helt hvit av salt. Så dehydrert har jeg neppe vært før. Jeg skalv over hele kroppen da jeg kom i mål, forteller han.

Kjærgaard har hatt sin dose med uhell så langt i Tour de France. To ganger har han veltet stygt, og det har satt sine spor i form av en smertefull rygg og store skrubbsår.

- Kroppen min har det ikke noe godt om dagen, men nå er det verste overstått.

Nordmannen ble nummer 145 på søndagens etappe. Bare sju ryttere hadde han etter seg i mål.

I dag er det hviledag i Tour de France - heldigvis for Steffen Kjærgaard.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling