SÅ DET KOMME: Petter Northug, som for tida er på treningsleir i Italia, ble ikke overrasket da han hørte om Steffen Kjærgaards dopingbruk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SÅ DET KOMME: Petter Northug, som for tida er på treningsleir i Italia, ble ikke overrasket da han hørte om Steffen Kjærgaards dopingbruk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Kjærgaards dopløgn overrasket ikke Northug

Ventet på doping-innrømmelsen.

VAL SENALES/OSLO (Dagbladet): Steffen Kjærgaard ble i dag permittert som sportssjef i sykkelforbundet, etter at han valgte å stå fram som doper. Han innrømmer bruk av doping som proffsyklist, en hemmelighet han har holdt skjult i 15 år.

- Det var en løgn jeg hadde bestemt meg for å ta med meg i grava, sier Kjærgaard.

Men i går bestemte han seg for å vise kortene, og i dag fortalte han sin del av historien på en pressekonferanse i Oslo - etter at han i alle år har tilbakevist all kjennskap til doping.

Ikke overrasket Petter Northug jr. er for tida på treningsleir i Val Senales i Italia. Han er ikke overrasket over sykkelnyheten.

- Det er ikke akkurat smart, for å si det sånn. Det kommer ikke som noe sjokk når man hører om det som har skjedd i US Postal-laget, sier verdens beste langrennsløper til Dagbladet.

Historien om det amerikanske profflaget har klappet totalt sammen, og i går ble Lance Armstrong fratatt sine sju Tour de France-titler.

- For mange nordmenn er nok dette et sjokk, ingen nordmenn tror at nordmenn doper seg. Men jeg synes først og fremst det er kjedelig, sier Northug.

Gikk til doplege - 1996 og 1997 var jeg helt ren, uten bruk av ulovlige medikamenter. Da jeg kom et stykke inn i 98-sesongen, innså jeg at om jeg skulle være med på racet videre, måtte jeg gå til anskaffelse av EPO. Dette gjorde jeg på eget initiativ, sier Kjærgaard.

Nordmannen var en del av US Postal fra 2000 til 2003, og Kjærgaard dopingen var en slags billett inn på laget.

- I 1999 valgte jeg ta kontakt med en belgisk lege for å få hjelp både til veiledning, av både helsemessige årsaker, men også for unngå risken av å bli tatt, sier Kjærgaard.

- Dette medførte nok en god sesong, som ga meg en kontrakt med US Postal. Da jeg ble en del av US Postal, var alt mer i regi av laget, sier Kjærgaard.

Han påstår hardnakket at han ikke at noen av lagkameratene dopet seg, og svarer unnvikende på alle spørsmål om andre utøvere.