<p>PAR I HJERTER: Rafael van der Vaart og Estevana Polman venter barn. Foto: NTB Scanpix</p>

PAR I HJERTER: Rafael van der Vaart og Estevana Polman venter barn. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

Rafael van der Vaart

Kjærlighet og monsterlønn lokket stjerna til Danmark: - Vi hadde håpet på mer

Sier sportsdirektøren i FC Midtjylland.

Det slo ned som lyn og torden i dansk fotball da Rafael van der Vaart (34) ble klar for FC Midtjylland i fjor høst. Med en fortid i blant annet Ajax, Real Madrid og Tottenham var det litt av en storfisk som skulle herje på danske stadioner.

Trodde man. Men slik gikk det ikke.

Denne sesongen står spilleren med 109 landskamper for Nederland oppført med to mål og én assist. Da Midtjylland møtte FC Nordsjælland i helga, satt den offensive midtbanespilleren samtlige 90 minutter på benken. Midtjylland vant 3-1.

Da mediene ville ha en prat med van der Vaart etter kampen, strøk han forbi med følgende kommentar:

- Det er best at jeg ikke sier noe.

Kjærlighet og lønn

Det mumles om fiasko og vanvittig pengeforbruk. Men hvordan kunne en så merittert spiller havne i FC Midtjylland? MCH Arena i Herning er ikke akkurat Estadio Santiago Bernabéu i Madrid. Svaret viste seg å være kjærligheten til håndballspilleren Estavana Polman (24), som spiller for Team Esbjerg.

STOR OVERGANG: Det slo ned som en bombe da Rafael van der Vaart ble klar for FC Midtjylland i august i fjor. Foto: NTB Scanpix
STOR OVERGANG: Det slo ned som en bombe da Rafael van der Vaart ble klar for FC Midtjylland i august i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I danske aviser blir Polman betegnet som en «smukk kvinne». Van der Vaart falt pladask og droppet det som kunne vært en lukrativ kontrakt på tampen av karrieren i for eksempel Kina eller Qatar.

Men helt tomhendt kommer han ikke fra det danske eventyr. Ifølge Ekstra Bladet har han en «monsterlønn» på 690.000 danske kroner i måneden, det vil si 865.000 norske kroner. Dette sprenger alle lønnsrammer i dansk fotball.

Men så langt viser navnet seg å være større enn spilleren.

- Når man ser på det hele nå er det klart at både «Rafa» og FC Midtjylland hadde håpet på mer, sier sportsdirektør Claus Steinlein til Ekstra Bladet.

- Men det var en kalkulert risiko å hente ham. Fysikken var ikke på topp. Han er i ferd med å komme. Men når du spør meg nå, har vi ikke fått nok for pengene.

Annen betydning

Sportssjefen er imidlertid klar på at spilleren har hatt stor kommersiell betydning, og at han har vært viktig for de andre spillerne i garderoben.

Med til historien hører skadetrøbbel.

- «Rafa» arbeider forbilledlig med å komme tilbake på laget. Ved flere anledninger har han fløyet inn en nederlansk fysioterapeut, påpeker sportsdirektøren.

- Han har gitt masse av seg selv til spillertroppen og spesielt de unge folkene i klubben.

Midtjylland endte på femteplass i første del av serien. Ligaen er nå delt i to, der de seks beste lagene spiller om seriemesterskapet og plasser i europacupene.

Rafael van der Vaart og Estavana Polman venter for øvrig barn. Han har kontrakt med FC Midtjylland fram til 2018.