Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighet som gir sparken

Larvik Håndballklubb møter den sparka treneren Karl Erik Bøhn i retten etter at et forsøk på forlik mellom partene strandet i går.

FORBUDT: Larvik HK har bestemt at i framtiden blir det forbudt for trenere å fortsette i jobben dersom de faller for en av spillerne på laget. Her faller Amors piler under EM i håndball i kampen Norge -  Nederland  (35-13) mellom Larvik-trener
Karl Erik Bøhn og kjæreste og samboer Heidi Løke . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORBUDT: Larvik HK har bestemt at i framtiden blir det forbudt for trenere å fortsette i jobben dersom de faller for en av spillerne på laget. Her faller Amors piler under EM i håndball i kampen Norge - Nederland (35-13) mellom Larvik-trener Karl Erik Bøhn og kjæreste og samboer Heidi Løke . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

LARVIK (Dagbladet): Men klubben skal i alle fall ikke være noen Kirsten Giftekniv.

- Vi har endret reglene, og tar derfor inn i framtidige ansettelseskontrakter for trenere at slike forhold automatisk vil føre til oppsigelse, sier Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder av Larvik HK.

Han presiserer at det ikke er meningen å legge seg i folks kjærlighetsliv, men kravet til lojalitet til laget må gå foran.

Nettopp kravet til lojalitet var årsaken til at LHK den 3. januar i år sparket supertreneren som langt på vei har fått æren for at klubben den 14. mai i år vant Champions League.

- Kjærligheten mellom Bøhn og toppspiller Heidi Løke ikke hadde noe med oppsigelsen å gjøre?

- Korrekt, vi kunne ikke legge oss opp i det, sier Bruun Hansen.

Uro i spillerstallen Men kjærligheten mellom de to ligger i bunnen for den pikante saken. Dagbladet kjenner nemlig til at flere av jentene i spillerstallen reagerte negativt på kjærlighetsforholdet. Enkelte spillere skal ha nektet å resignere sine avtaler med mindre det kom endringer.

- Jeg vil ikke si noe om dette. Men uroen i laget er bare en av flere momenter vi anfører.

- Og hva med reisen til Wien og Bøhns rolle, der Heidi Løke forhandlet fram avtale med Györ?

- Det samme. Kun ett av flere momenter. De viktigste og tyngste momentene er faktisk ikke en gang skrevet om, forklarer Bruun Hansen.

Han nekter å utdype hva som ligger i de hittil ukjente momentene, og viser til at det vil bli kjent når rettssaken åpnes den 3. August.

Han vil heller ikke si noe om de beløpene som lå til grunn for forliksbruddet. Siden Bøhn hadde 17 måneder igjen av sin uoppsigelige avtale med LHK er det rimelig å anta at hans krav lå nær millionen. LHK skal ha svart med å tilby rundt 250 000 kroner.

Historien Heidi Løke kom fra Ålborg HK til LHK i 2008. I begynnelsen av august 2010 ble det allment kjent at paret var kjærester. Et forhold som da skal ha vart en stund. I løpet av høsten viste det ungarske topplaget Györ interesse for å signere kontrakt med Heidi Løke. LHK gjorde det samtidig klart at noen millionlønn ville ikke komme på tale for å holde på henne.

Under hovedforhandlingene med Györ, som fant sted i Wien, ble det kjent at også Bøhn var til stede uten at LHK var blitt informert. Noe som ble ansett som tillitsbrudd. Den 3. Januar fikk han sparken, med forklaring til pressen om at dette er en personalsak.

Forventninger Karl Erik Bøhn forteller til Dagbladet at forliksmøtet gikk som forventet, og at det nå blir opp til retten å se hvem av partene som har de beste kortene. Sjøl har han god tro på egne sjanser. Men heller ikke Bøhn vil snakke om summene som kunne ha gitt forlik.

- Hva påstanden fra LHK om at det foreligger sterke momenter som omverdenen ikke kjenner til?

- Da er de skrevet med usynlig blekk, sier Bøhn.

Han også erkjenner at det var uro i spillerrekkene, men vil ikke uten videre si at det hang sammen med hans forhold til Heidi.

- Slik uro får du i alle lag i en slik situasjon, sier han.

Bøhn regner med at han vinner. Det betyr ikke at han går tilbake til en jobb innen håndballen.

- Nei, jeg trenger ikke det. Jeg var en god lærer og en grei håndballtrener. Jeg kan gjøre andre ting, sier han.

20110621: Daglig leder av Larvik HK, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen liker ikke at det blir rettssak mellom LHK og tidligere trener Karl Erik Bøhn. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
20110621: Daglig leder av Larvik HK, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen liker ikke at det blir rettssak mellom LHK og tidligere trener Karl Erik Bøhn. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer