SPESIALHANSKE: Den mentale biten kan avgjøre gullstrid i mesterskap, og før VM i Falun fikk hjemmehåpet Charlotte Kalla laget en spesialhanske med påtrykte stikkord som skal hjelpe henne til å holde rett fokus, og til å holde motet oppe. Foto: Nils Petter Nilsson / Expressen
SPESIALHANSKE: Den mentale biten kan avgjøre gullstrid i mesterskap, og før VM i Falun fikk hjemmehåpet Charlotte Kalla laget en spesialhanske med påtrykte stikkord som skal hjelpe henne til å holde rett fokus, og til å holde motet oppe. Foto: Nils Petter Nilsson / ExpressenVis mer

«Kjærlighet». «Vilje». «Fokus». «Power».

Charlotte Kallas mentale gullvåpen.

(Dagbladet): Klokka 13.30 starter kvinnenes 10 kilometer fri i Falun-VM - øvelsen som kanskje er Charlotte Kallas største gullsjanse i VM på hjemmebane.

I Östersund like før VM knuste hun konkurrentene på samme øvelse. Avstanden på over halvminuttet ned til Marit Bjørgen og over 50 sekunder ned til Therese Johaug på de neste plassene dokumenterte at dette er distansen hun liker aller best.

Kalla er også bookmakeres favoritt før dagens løp.

Favoritt på salt Den svenske langrennseksperten Mathias Fredriksson utroper Kalla til den store gullfavoritten dersom arrangørene salter løypa, slik at det blir harde og faste forhold. I motsatt fall holder Fredriksson en knapp på Therese Johaug.

Kalla har kommet brukbart i gang i årets mesterskap, med bronsen på 15-kilometeren med skibytte.

Den svenske stjerna er olympisk mester på 10 kilometer fri fra Vancouver 2010. I Sotsji sist vinter gikk 10-kilometeren i klassisk. Der tok hun sølv bak polske Justyna Kowalczyk.

Spesialhanske Kalla vet at hun har hele nasjonen bak seg i jakten på gullet i dag. Hun er gullfavoritten som går på hjemmebane.

Presset og forventnigene er store.

En spørreundersøkelse på Dagbladet.no viser at Charlotte Kalla også er den det norske folk heier på i dag.

For anledningen har hun fått laget en spesialhanske med positive stikkord trykket på hansken. Ord som skal hjelpe henne til å komme i rett modus før løpet, men som også kan hjelpe henne med å holde motet oppe under løpet, når det gjør som vondest.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kalla-ord Ord som «vilje», «fokus», «kjærlighet», «modig» og «power» - og mange flere - skal piffe henne skikkelig opp til konkurransen.

- Det er ord som jeg pleier å ha med meg. Både når jeg forbereder meg til trening - men spesielt til konkurranser. Og denne gangen handler det virkelig om at jeg skal kunne gå inn i min egen boble og gjøre mitt eget løp, sier Charlotte Kalla til svenske Expressen.

Kalla forteller at det siste hun gjør før hun starter på dagens løp er å kikke ned på stikkordene på hanskene.

- De siste forberedelsene jeg gjør før konkurranse er å bytte til tørre hansker. Det fungerer som en klar beskjed om at nå er det dags. Da tar jeg på disse hanskene, og da skal jeg se på alle ordene, sier hun.

Så spørs det om hun får se på en gullmedalje etter løpet ...

Charlotte Kalla går går ut på sin 10-kilometer klokka 13.54,30.