Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjærligheten gir suksess

ANTERSELVA (Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) vant sin tredje strake verdenscupseier, mens Gunn Margit Andreassen (28) satte ny personlig rekord med andreplass i verdenscupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha fullført hvert sitt store løp trengte verken Liv Grete eller Gunn Margit å gå langt for å dele gleden med sin nærmeste:

Liv Gretes franske ektemann Raphael Poirée (27) var raskt frampå for å gi kona de hjerteligste gratulasjoner etter det norske OL-håpets 11. verdenscupseier totalt.

- Raphael betyr like mye for meg som idrettsutøver som han gjør som min mann. Jeg kan ikke se for meg en dag uten ham, enten det er løpsdag eller konkurransedag, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Ektemannen ordnet drikke til kona og bar geværet på ryggen mens Liv Grete gjorde unna den obligatoriske turen opp på pallen med påfølgende pressekonferanse og ytterligere intervjuer.

Rollefordelingen går automatisk som følge av at de har vært i samme situasjon en del ganger nå...

Seks år siden sist

Uten den samme medieoppmerksomheten sto Gunn Margit litt i bakgrunnen og hygget seg med sin samboer, Frode Andresen.

- Dette var gøy, og viser at jeg kan være med og kjempe mot de beste, smiler Gunn Margit Andreassen - jenta som snodig nok alltid er like blid enten hun blir nummer en eller nummer 50.

Fra før har hun to tredjeplasser som beste resultat i verdenscupen - fra Badgastein i 1994 og Vstersund i 1996. Begge på sprint.

Men selv om det er hele seks år siden hun sist sto på en seierspall etter et individuelt renn, følte ikke Gunn Margit noen «store svingninger på humøret» etter andreplassen.

- Styrken din er at du ikke tenker, sier Frode med et smil.

- Om hun vinner OL-gull, kan hun komme på å si at hun gleder seg til å komme hjem for å stelle blomstene. Hun tar alt så rolig, sier kjæresten.

Fra før er det verdensmester Frode Andresen som har fått medieoppmerksomheten av de to, men med seks plasseringer blant de ti beste i år har Gunn Margit kjempet seg sterkt tilbake etter et par svake sesonger.

Og enda en pers...

Og som om ikke dagen var norsk nok fra før i går: Linda Tjørhom (22) spisset den ekstra med sin femteplass, som er ny v-cuprekord også for henne.

For ordens skyld:

Hun er kjæreste med skytetrener Roger Grubben...

Og det var nettopp skytingen som var spesielt imponerende i går. Med bare ett bom hver på 20 skudd plaffet de norske jentene ned 57 av 60 skudd.

- Fenomenalt. Jeg har hele tida sagt at formen skal komme for fullt utover i januar, og du ser jo at vi er på vei, jubler landslagstrener Erlend Slokvik.

- Jeg kan bare snakke for de to åra jeg har vært skytetrener, men i den perioden har vi ikke opplevd maken, sier skytetrener Grubben.

Stjerneforfall

Riktignok har store deler av verdenseliten - inkludert Magdalena Forsberg og flere av de beste tyskerne og russerne - valgt å stå over OL-generalprøven her i Anterselva nord i Italia.

Men i går kunne de stått på startstreken hele hopen, uten at det ville utgjort noen forskjell.

Liv Grete Skjelbreid Poirée ville stått øverst uansett.

- Du ga Magdalena Forsberg et skikkelig skremmeskudd med denne seieren?

- Jeg tror ikke Magdalena er redd for noe som helst. Men hun skulle fått kjørt seg i dag, smiler Liv Grete.

Hun var mer opptatt av at dette er hennes aller første seier på normaldistansen - 15 kilometeren.

- Det er jo litt spesielt å ha vunnet alle distanser. Men fortsatt mangler jeg den jo i et mesterskap.

- Den henger høyest i OL?

- Jeg blir fornøyd uansett hvilken distanse jeg tar medalje i. Men om jeg ikke vinner 15 km i OL, så får jeg ta den i VM neste år i stedet, smiler Liv Grete.

JUBELJENTER: Liv Grete Skjelbreid Poirée (t.v.) og Gunn Margit Andreassen sørget for en stor norsk dag på 20 km i Anterselva i går.
STJERNEPAR 2: - Styrken din er at du ikke tenker, sier skiskytter Frode Andresen med et smil til kjæresten Gunn Margit Andreassen.
STJERNEPAR 1: - JEg kan ikke se for meg en dag uten ham, enten det er løpsdag eller konkurransedag, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée om skiskytterkjæresten Raphael.
Hele Norges coronakart