Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjappe i hodet

UEFA har gjort Lerkendal to meter smalere og tatt 210 kvadratmeter fotballplen fra Rosenborg. - Synd de ikke gjorde banen kortere, sier Erik Hoftun. - Da hadde det blitt litt mindre bakrom for Anelka å løpe i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og der har du det - kveldens store spørsmålstegn. Er Erik Hoftun og Bent Inge Johnsen i stand til å matche Nicolas Anelkas (21) voldsomme rykk og hurtighet? På fartsmåleren er de ikke det, de er ikke engang i nærheten. Så hva da?

- Jeg husker Anelka fra den tida han var i Arsenal og da var han styggod, sier Erik Hoftun til Dagbladet. - Er han tilbake på det nivået nå blir han veldig vanskelig å hanskes med. For jeg er ikke rask - jeg innrømmer det.

Men:

- Jeg er fortsatt i stand til å være kjapp i hodet.

Nicolas Anelka er stortalentet som dro til London for å komme på kant med alle. Sjøl etter sine mest lysende øyeblikk på fotballbanen var alt svart utenfor. Og da han dro til Real Madrid for å slippe unna engelsk media fikk han det om mulig enda verre.

Til slutt ble det så galt - både med media og Real-fansen - at han måtte smugles ut av byen i bagasjerommet i brorens bil.

Men unge Nicolas kom tilbake og vant Champions League med den spanske storheten. Halvannen måned seinere vant han EM med Frankrike. Og nå er han altså hjemme igjen og spiller for laget som har Eiffeltårnet på brystet.

Og:

Noen påstår at han er på sitt beste.

Alle er lynkjappe

- Paris har en til - han Christian, sier Bent Inge Johnsen. - Han er ikke akkurat noen sinke, han heller. Og slik jeg har oppfattet franskmennene er hele laget fotrapt. Det er derfor det blir viktig å holde laget vårt samlet.

I Tippeligaen spiller Rosenborg 4-3-3 stort sett både med og uten ball. I kveld vil du se dem mest i 4-5-1. Og på offensiven får bare en av de fire bak lov til å gå framover. Fordi Paris St. Germain vil stå igjen med Anelka og Christian.

- Vi er nødt til å være i overtall bak, sier Erik Hoftun. - Når pasningene går fra den franske midtbanen må vi falle av raskt. Og samtidig er det viktig at hele laget holder seg samlet og oppfører seg som en enhet.

- Vi må ikke bli speidergutter og jage dem én og én.

Liker utfordringen

Erik Hoftun og Bent Inge Johnsen vet altså at de er sjanseløse på Anelkas fart. De er noe så inn i helvete sjanseløse hvis det blir løpsdueller inn i bakrommet. Og hvordan føles det og hvor redd blir man? For en løpsduell?

- Det som skjer er at du blir ekstremt påpasselig på det rommet du har bak deg, sier Bent Inge Johnsen. - I fotballkamper på dette nivået får hodet aldri hvile. For et tiendedels sekund er nok, det skal ikke en større glipp til. Før Anelka er der og viser deg ryggen.

Men:

- Samtidig gjør det deg bedre, fortsetter «Binky». - Det er jo disse kampene vi ønsker å spille. Og derfor vil alle mann være veldig gira når vi løper ut på Lerkendal i kveld. Vi har klart det før og kan gjøre det igjen.

Tilstedeværende dans

Nils Arne Eggen stresset stoppernes kroppsspråk på gårsdagens trening. Gjennom rytmiske, kjappe og usannsynlig komiske hoftebevegelser ville han at Hoftun og Johnsen skulle markere tilstedeværelse.

- Marker dokk - la dæm sjå at dokk e hær, vrælte RBK-treneren og dro fram rumbarutinen fra lokalet i Orkdal.

Er det rart folk ler?

- Det vi kanskje tar litt lett på i norske kamper blir annerledes her, sier Erik Hoftun. - Han Nils bør ikke være redd for det. Men konsentrasjon er viktig, han har rett i det.

- Så må vi være oss sjøl når vi angriper.

HA DET I HUE: Bent Inge Johnsen og Erik Hoftun må legge hodene i bløt før de er klare til oppgaven å skulle stoppe lynraske Nicolas Anelka.