Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjartansson forklarer det mystiske scoringstegnet

Tre kompiser hellige allianse.

-TENKER PÅ DERE: Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson hilser til to gode fotballkompiser hjemme på Island når han feirer sine scoringer med å gjøre tegnet «Z». Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
-TENKER PÅ DERE: Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson hilser til to gode fotballkompiser hjemme på Island når han feirer sine scoringer med å gjøre tegnet «Z». Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du har helt sikkert lagt merke til det noe spesielle tegnet Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson gjør med hendene sine etter hver scoring.

Han legger tomlene opp hverandre og former en stor Z med begge henda.

- Skulle score ti først...
Hva den spesielle gesten betyr har han holdt hemmelig - inntil nå.

- Jeg sa jeg skulle score ti mål før jeg forklarer hva tegnet betyr. Nå har jeg sju, sa han til Dagbladet etter sitt hat trick mot 4. divisjonslaget Nordstrand i 1. runde-kampen i cupen torsdag kveld.

Vennskap
Men så forteller han bakgrunnen likevel. Det handler om tykke vennskapsbånd mellom tre kompiser, som har kommet opp med et felles tegn som skal knytte dem sammen, selv om de er adskilt.

- Med tegnet «Z» forteller jeg kompisene mine at jeg husker dem. De skal feire scoringer på samme måte når den islandske serien starter opp i mai, sier Vidar Örn Kjartansson til Dagbladet.

Islandsk 2. divisjon
Mens Kjartansson har tatt steget ut av den islandske serien, og har slått til fra dag én i Vålerenga, så holder kompisene til Tippeligaens toppscorer til i Islandsk 2. divisjon.

Men hver gang de ser Vidar Örn Kjartansson score mål i Norge, så får de overbragt en personlig hilsen via tv-kameraene.

Hat trick
Han feiret også alle tre scoringene mot Nordstrand i cupen ved å gjøre det spesielle tegnet.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal hadde tenkt å spare sin storscorer i cupkampen i går, men da klokka tikket mot 60 minutter og det fortsatt sto 0-0 mot 4. divisjonslaget Nordstrand, så valgte Rekdal å sette innpå Kjartansson, til tross for at han hadde tenkt å spare han til tippeligakampen borte mot Sarpsborg 08 på mandag.

Kjartansson svarte med ekte hattrick på den drøye halvtimen han spilte. I tillegg hadde han et skudd i tverrliggeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!