Kjartansson holdt sykdom hemmelig for Rekdal

Hadde høy feber bare timer før kampen.

HET - I DOBBELT FORSTAND: Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson var febersyk inntil bare timer før avspark mot Brann, men fortalte vare til fysioterapeuten at han var syk. Ingen ting skulle hindre han å spille mot Brann. Han angret ikke på avgjørelsen, etter å ha notert seg for to nye scoringer i 3-3 kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
HET - I DOBBELT FORSTAND: Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson var febersyk inntil bare timer før avspark mot Brann, men fortalte vare til fysioterapeuten at han var syk. Ingen ting skulle hindre han å spille mot Brann. Han angret ikke på avgjørelsen, etter å ha notert seg for to nye scoringer i 3-3 kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

• Vålerenga - Brann 3-3.

ULLEVAAL (Dagbladet): Vidar Örn Kjartansson er den heteste spilleren i Tippeligaen. De siste par dagene har han bokstavelig talt vært det. Tippeligaens toppscorer var nemlig sengeliggende med høy feber i hele går — og også da han våknet i dag rev feberen i kroppen hans.

Men det holdt Vidar Örn Kjartansson munn om.
Han skulle spille kampen mot Brann — syk eller ei. Et oppgjør som endte 3-3, etter en skikkelig sjansebonanza.

Innstilt på å gå av - Ettersom jeg var suspendert mot Lillestrøm i forrige kamp, så var det ingen ting som skulle stanse meg fra å spille denne kampen, sier Vidar Örn Kjartansson til Dagbladet.

- Når fortalte du til trener Kjetil Rekdal at du var syk?

- Jeg fortalte det ikke til han. Jeg sa det bare til fysioterapeuten vår. Jeg var fast innstilt på å spille kampen, og tenkte at jeg heller kunne gå av i førsteomgang, om jeg følte meg dårlig under kampen. Heldigvis følte jeg meg ok, sier han til Dagbladet.

Nummer 20 og 21 Den islandske målsniken så riktig pigg ut da han noterte seg for sesongens 20. i førsteomgang og sesongens 21. fulltreffer etter pause — scoringer som gjør at han er i rute til å tangere, og kanskje slå, Odd Iversens historiske 30 mål (på 18 kamper) i 1968.

Men etter 3-3 kampen mot Brann bar det rett hjem til senga igjen.

Der har han tenkt å holde seg i morgen også.

- Nå trenger jeg å sove og slappe av. Og å spise mat. Det siste døgnet har jeg bare spist ett måltid, så jeg er litt slapp, sier han til Dagbladet.

Tror på medalje Da han ga Vålerenga ledelsen 3-1 etter 67 minutter, så var han overbevist om at det ville bli seier og tre poeng. Men tross  bra spill så sliter Vålerenga med å avgjøre kamper for tiden. Klubben står nå med fire strake uten seier — og har bare vunnet to av de siste ni.

- Det er irriterende å score to mål uten at vi vinner. Jeg synes vi var det beste laget, og skapte en del gode sjanser. Brann skapte mest på dødballer, sier Kjartansson.

Men Kjartansson har likevel god tro på at de er i stand til å ta medalje i år.

- Jaja, men da må vi bli bedre på å forsvare oss. Vi kan ikke fortsette å gi bort enkle baklengsmål, sier Vidar Örn Kjartansson til Dagbladet.