Kjartansson med elleve scoringer på elleve kamper

VIF var dødelig effektive, mens Brann sløste med sjansene i en utrolig underholdende kamp.

Brann - Vålerenga 2-3 (1-1)

BERGEN (Dagbladet): Brann-Vålerenga er en klassiker i norsk Tippeliga. Men det begynte rolig i Bergen i kveld. Første omgang ble en rotete affære. Brann fikk imdilertid et overtak og skapte de største sjansene. Både Amin Askar og Andreas Vindheim burde ført hjemmelaget i ledelsen.

Branns spisser har ikke vært målfarlige i år. Derfor var det typisk at det ble en midstopper som førte hjemmelaget opp i ledelsen etter 31 minutter. Jonas Grønner skjøt ballen kaldt i mål, og dermed trodde bergenserne at festen kunne begynne.

Fire minutter senere sørget VIFs midtstopper for at den festen ble stoppet. Etter et halvhjertet skudd, styrte Nikolaj Høgh ballen i mål for gjestene.

Litt urettferdig etter spill og sjanser. Men de første 45 minuttene var rotete.

Dagens kalddusj Før siste mann fra pølsekøen var kommet tilbake, hadde Vidar  Kjartansson skutt bortelaget opp i ledelsen. Dette var hans 11. mål for sesongen. Dermed har han scoret i snitt hver seriekamp så langt.

Etter VIF- ledelsen ble det en underholdende kamp, hvor Brann skapte mest, men sviktet da de burde scoret. I stedet ble det bortelaget som økte med 1-3 ved  Herman Stengel. Typisk for en fotballkamp hvor det ene laget dominerer fullstendig. Da kommer det ofte et rush i mot.

Men Brann gav ikke opp. Håkon Lorentzen reduserte da det gjenstod 12 minutter. Og Brann fortsatte å presse voldsomt på. Men det ble bare nesten, og litt panisk da det gjaldt som mest.

Nærmer seg krise Brann spilte tidvis bra, men laget burde vunnet i kveld om de bare hadde visst å score på sine utallige sjanser. Dermed er Brann fortsatt et bunnlag, og det nærmer seg i krise i fotballgale Bergen.

VIF på sin side fortsetter sin gode flyt, og kan være fornøyd med en god fotballkamp i Bergen hvor de utnyttet de få sjansene de fikk på en utmerket måte.