Kjartansson sikret VIF-poeng etter kontroversiell straffe

- Urettferdig, sier Mons Ivar Mjelde.

• Start - Vålerenga 2-2 (0-1)

KRISTIANSAND (Dagbladet): Start inviterte til 16. mai-fest på Sør Arena, og leverte festfotball foran feststemte sørlendinger.

Jesper Mathisen var tilbake i startelleveren for Start. Midtstopperen gikk av etter åtte minutter i serieåpningen mot Strømsgodset, og har ikke spilt siden.

Espen Børufsen spilte også sin første kamp fra Start.

Nytt Kjartansson-mål Vålerenga fikk den beste starten i Kristiansand. Et svakt innlegg fra Ruben Kristiansen traff Vidar Örn Kjartansson, som fikk stå merkelig alene.

Tippeligaens toppscorer viste hvorfor han er nettopp det, og satte avslutningen sikkert i hjørnet. Det var islendingens niende scoring i pr.

Vertene viste at de ville være med på leken, men Start-spiss Zlatko Tripic klarte ikke å treffe innenfor rammene da han fikk muligheten før halvtimen var spilt.

Start trykket på utover omgangen uten å lykkes. Solomon Owello traff Langer i buret, mens nærmest var Glenn Andersen, som stusset et innlegg i stolpen.

Det ble med sjansene før hvilen for Start.

- Vi må fortsette med det som er planen. Ta de hurtig. Da skaper vi sjanser. Vi slipper inn for billige mål, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til publikum i pausen.

Kjørte over VIF Tross ledelsen var ikke Kjetil Rekdal helt fornøyd ved halvtid. VIF-treneren tok ut Diego Calvo. Inn kom Morten Berre.

Kun minuttet etter hvilen var Start frampå igjen. Dessverre for de gulkledde klarte ikke Ernest Asante å prese avslutningen under tverrliggeren.

Fire minutter senere fant Asante Espen Børufsen på bakre stolpe, men heller ikke han klarte å treffe mål.

Men etter 60 minutter, satt den endelig for Start. Fra nærmest død vinkel headet Espen Hoff inn innlegget fra navnebror Espen Børufsen.

De 8555 tilskuerne på plass, fikk se et Start-lag som fortsatte å angripe. Og store sjanser ble skapt. Jesper Mathisen sto for en av de største. Alene fra fem meter, dunket sørlendingen ballen over mål.

Sjansene mot Vålerenga målet fortsatte å strømme på. Zlatko Tripic spilte Espen Hoff vakkert fri, men en iherdig innsats av Ruben Kristiansen hindret scoring.

Samspill på topp Med tolv minutter igjen av ordinær tid kom ledermålet. Samspillet Tripic/Hoff viste seg fram igjen. Denne gangen var rollene byttet om.

Hoff fant Tripic, som skjøt med utsiden av foten fra 16 meter. Skuddet gikk via Langer i VIF-buret og i mål.

De siste minuttene flyttet Vålerenga opp laget i jakt på en utligning. Og da Morten Berre ble revet ned i feltet, pekte dommeren på straffemerket.

Vidar Örn Kjartansson var sikker som banken og satte inn utligningen, og sikret Vålerenga-poeng.

Hjemmepublikummet var tydelig ikke fornøyd med dommer Ken Henry Johnsen, og det ble kastet en rekke gjenstander mot dommeren etter utligningen.

- Vi gjør en kjempetabbe. Helt for jævlig urettferdig at vi får den i mot. Jeg synes synd på guttene i dag, sier Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Kjetil Rekdal var fornøyd med 1. omgangen til sine elever, men etter hvilen falt VIF-laget sammen.

- Basert på 2. omgangen fortjente vi ikke poeng i dag, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

I fjor tapte Oslo-laget begge oppgjørene mot Start, noe VIF-sjefen hadde i bakhodet.

- Dette var vårt første kunstgresspoeng i år, så der brøt vi en barriere. Poeng på bortebane er heller ikke verst.