LETTET: Vidar Örn Kjartansson kan endelig slippe å tenke på det familieproblemene som utspant seg hjemme på Island. Her jubler han for scoring mot Strømsgodset på Marienlyst. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
LETTET: Vidar Örn Kjartansson kan endelig slippe å tenke på det familieproblemene som utspant seg hjemme på Island. Her jubler han for scoring mot Strømsgodset på Marienlyst. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Kjartanssons private drama er avsluttet

- Saken er lagt død.

VALLE (Dagbladet): I mai kom det fram at moren til Vålerengas spissjuvel Vidar Örn Kjartansson ble plaget av en tidligere samboer. Saken ble politianmeldt, og er nå avsluttet.

- Ja, den saken er lagt død. Problemene er fikset og alt er fint igjen, sier Kjartansson til Dagbladet. 

Han ønsker ikke å kommentere hva slags utfall politianmeldelsen og den videre rettsprosessen fikk. 

Tippeligaens toppscorer innrømmer at han ble påvirket av bråket. Nå er han imidlertid bare fokusert på å gjøre det best mulig for Vålerenga. 

- Jeg tenkte mye på det, jeg vil jo at moren min skal ha det så bra som mulig. Men nå er hodet mitt 100 prosent på fotballbanen, bråket er et tilbakelagt kapittel. 

Vil videre Ikke at islendingen virket å la seg affisere i stor grad. Han står med 14 mål på 16 kamper så langt, og har etter hvert begynt å gjøre gode kamper når han ikke scorer også. Likevel er han ikke helt fornøyd. 

- Som fotballspiller kan man alltid gjøre det bedre. Ikke for det - jeg er veldig godt fornøyd med sesongen så langt, men det finnes alltids ting å pirke på. 

Med den innstillinga er det ikke rart han stadig forbedrer seg. Overgangen fra islandsk toppserie til Tippeligaen har gått smertefritt. Kjartansson håper en eventuell overgang til en større liga forløper like greit. Men kjøp og salg vil han ikke snakke om før noe er konkret. 

- Hvis et tilbud dukker opp, vil jeg snakke med klubben, og jeg kan snakke med deg også. Før den tid blir det bare spekulasjoner, sier Enga-spissen til Dagbladet, som innrømmer at han sikter høyere enn Norge. 

- Drømmen er selvsagt å spille i en av de store ligaene, i en så stor klubb som mulig. Men det er umulig å si hvor langt jeg faktisk kan nå. 

Storkamp Trener Kjetil Rekdal er særs fornøyd med spissen som ble hentet til Oslo-klubben før sesongen. Allerede i oppkjøringa viste han prov på målscoreregenskaper, med blant annet hat trick mot Strømsgodset. Kjartansson har fulgt opp i serien, til tross for mye trykk fra media og utenomsportslige hendelser. 

- Vidar har taklet alt styret på en imponerende måte. Både presset fra aviser og TV-kanaler, all skiten om at han skal selges og de private utfordringene. Ingenting av dette påvirker ham, i stedet jobber han ufortrødent videre, sier Rekdal. 

Tirsdag venter Stabæk til jubileumskamp på Ullevaal. Vålerenga fyller 101 år, og det er ventet over 15 000 tilskuere til nasjonalarenaen.

Det har ikke 24-åringen fra Selfoss opplevd på hjemmebane tidligere. 

- Jeg gleder med skikkelig til å spille for et så stort publikum. Det er ikke noe press, bare moro, og forhåpentligvis får vi mye god støtte. Så skal vi bidra med god fotball og tre poeng.

FORNØYD: Kjetil Rekdal (t.h.) er godt fornøyd med spissen Vidar Örn Kjartansson (t.v.). Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
FORNØYD: Kjetil Rekdal (t.h.) er godt fornøyd med spissen Vidar Örn Kjartansson (t.v.). Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer