Kjartanssons store kveld ble ødelagt i sluttminuttene

Febersyk Kjartansson scoret to - men Brann nekter å tape.

• Vålerenga - Brann 3-3.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga hadde god los på bronseplassen i Tippeligaen da det gikk mot tre poeng mot Brann på Ullevaal i kveld.
Men 3-1 12 minutter før slutt — endte i 3-3 da dommer Svein Oddvar Moen blåste av det underholdende og målrike oppgjøret.

- Jeg har tror vi har verdensrekord i å lede kampen men så slippe inn mål, sa en skuffet Christian Grindheim til Cmore etter kampen.

- Jeg er veldig stolt over spillerne, det sto 3-1 tolv minutter før slutt, men vi får med oss ett poeng. Jeg kaster masse roser over spillernes arbeidsinnsats og fansen, men vi gjør ingen bra kamp, sier Brann-trener Rikard Norling i Cmores studio etter kampen.

- Det eneste jeg gjør er at jeg sparker dem litt i baken så vi ikke gir opp. Det finnes styrke og mer kvalitet i dem enn de viste i dag. Det er vel det som trengs, å vise at vi har ti-tolv minutter igjen å gjøre det her på.

To Kjartansson-mål Igjen skulle en VIF-kamp dreie seg om superspissen Vidar Örn Kjartansson — som noterte seg for sin 20. og 21. scoring på 20 kamper for Vålerenga:

Men det var etter at unggutten Ghayas Zahid — kampens gigant — først hadde sendt vertene i ledelsen etter bare ti minutter:

Spennende unggutt Brann-backen Andreas Vindheim var uoppmerksom som forærte Zahid ballen på rundt 25 meter. 19-åringen avanserte til 16-meteren og leverte en perfekt avslutning via stolpen og inn.

En scoring ut av ingen ting, men som samtidig viser 19-åringens spennende kvaliteter.

Unggutten, som var et ubeskrevet blad for de fleste før sesongen, har nå notert seg for seks scoringer på de seks siste kampene.

Nå leverer den offensive midtbanespilleren den ene praktkampen etter den andre — og dokumenterer at dette Vålerenga-laget består av mer enn bare Vidar Örn Kjartansson.

Han har et herlig blikk for spillet, og finner medspillerne i rom som få andre har tilsvarende overblikk over. Og så er han ikke minst uredd og går nå for egne muligheter så fort sjansen byr seg.

Så over til Kjartansson.

Første siden 2007 Ghayas Zahid snappet ballen midt på banen og spilte til Kjartansson. Spissen gikk og gikk før han sendte Vålerenga opp i 2-0 med en hard og presis avslutning i motstatt hjørne fra 15 meter 26 minutter ut i kampen.

For første gang siden Thorstein Helstad scoret 22 for Brann i 2007, så har en spiller rundet 20 scoringer i Tippeligaen.

Brann — som fortsatt ligger under nedrykningsstreken — kom til Ullevaal stadion med to strake seirer, og viste igjen at de er i stand til å skape sjanser på løpende bånd.

I kveld gikk det bare tre minutter før de svarte på Kjartanssons 2-0-scoring:

Fredrik Haugen skrudde et frispark rundt muren og ned i hjørnet til høyre for VIF-keeper Michael Langer. En situasjon hvor det er lov å stille spørsmålstegn ved både VIF-muren og keeperspillet.

Åpnet forsvaret Brann presset på for en utligning før pause, og det ville ikke vært noe å si på om de hadde fått den. Marcus Pedersen og Jakob Orlov hadde hver sin gode mulighet, og gikk uansett til pause med en viss selvtillit, til tross for at de lå under.

Etter pause hadde begge lag gode muligheter før — selveste — Vidar Örn Kjartansson hogg til da muligheten nbød seg igjen etter 67 minutter.

Men han kan — igjen — takke Ghayas Zahid for at han fikk muligheten:

En herlig stikker spilte innbytter  Morten Berre helt fri. Brann-keeper Piotr Lecijewski avverget det første skuddet, før Berre serverte Kjartansson på returen.

Og da gikk det som det nesten alltid gjør når islendingen lukter mål. Det ble nettsus.

For 21. gang denne sesongen.

Og ennå har islendingen ni kamper igjen i jakten på Odd Iversens legendariske 30 nettkjenninger (på 18 kamper) i 1968.

To kjappe Vålerenga-trener Kjetil Rekdal hoppet og spratt på sidelinja, men gledet seg nok like mye over Ghayas Zahids bidrag til scoringen.
 
Men Brann er ikke laget som kaster inn håndkleet på grunn av litt motgang.

79 minutter ut i kampen reduserte de igjen. Kaptein Erlend Hanstveit bredsidet inn et frispark, etter å ha fått overraskende fritt spillerom.

Og tre minutter før slutt sørget Birkir Mar Sævarsson for poengdeling da han klemte inn 3-3-scoringen da Vålerenga ikke fikk klarert i feltet etter en Brann-corner.

Vålerenga ergret seg over å ha mistet det som så ut til å gå mot tre poeng på rot i sluttminuttene, men Brann — etter alt de skapte — har ingen grunn til å føle seg som tjuvradder på Ullevaal stadion.
Det ene poeng bergenserne fikk i kveld kan fort bety svært mye i sesonginnspurten. Det var sterkt å hente inn 1-3 på landslagsarenaen.