- Kjedelig å ikke måle krefter med ham

Men Bøkko bryr seg ikke om Sven Kramers fravær.

BRYR SEG IKKE: Hallingdølens argeste rival har utsatt sesongstarten til slutten av desember. Kramer vil i stedet bruke tiden på å trene seg i form til vinterens mesterskap. Foto: Scanpix
BRYR SEG IKKE: Hallingdølens argeste rival har utsatt sesongstarten til slutten av desember. Kramer vil i stedet bruke tiden på å trene seg i form til vinterens mesterskap. Foto: ScanpixVis mer

Selv uten Sven Kramer på startstreken, ligger ikke veien til toppen av seierspallen åpen for Håvard Bøkko. Hallingdølens argeste rival har utsatt sesongstarten til slutten av desember. Kramer vil i stedet bruke tiden på å trene seg i form til vinterens mesterskap. Det gjør seiersmulighetene til Bøkko større, men han bruker ikke krefter på at Kramer mangler. — Det er det ikke noe å gjøre med. Jeg kan ikke bruke energi på noe som ikke kan gjøre meg bedre. Det er litt kjedelig at jeg ikke får måle krefter med ham, men da er det andre løpere som jeg må slå, sier Bøkko til NTB. — Jeg kommer til å prøve å vinne, men det er mange andre som er gode. Uansett om det er Sven eller Bob de Jong jeg går mot, er det klokken som teller. Jeg får ikke gått så mange hundredeler fortere mot Sven. Landslagstrener Jarle Pedersen er enig i at Bøkko må konsentrere seg om seg selv. — Håvard skal gå det han klarer, og han kan ikke bry seg om hvem som ikke er der. Planen er å prestere best i mesterskapene i Calgary og Inzell, om Kramer er der eller ikke, sier Pedersen.
— Kramer blir favoritt Bøkko tror Kramer kommer til å være tilbake i toppform i tide til EM i Collalbo og allround-VM i Calgary. I mars er det også distanse-VM i Inzell. — Han stiller ikke i EM hvis han ikke kan vinne. Jeg regner med Sven stiller i mesterskapene, og da blir han favoritt. Han har ikke lyst til å tape. Dersom han skal skremme Sven Kramer før mesterskapene starter, holder det ikke bare å gå inn til seier.. — Jeg må vise sterke tider. Slår jeg Bob de Jong med 1/100 sekund, blir han ikke skremt. Men kanskje hvis jeg går fortere enn vanlig, mener 23-åringen. Sist helg sesongdebuterte han i norgescupstevnet i Stavanger. Denne helgen er det NM enkeltdistanser i Vikingskipet, mens neste uke er det verdenscupåpning i Heerenveen. — Det er gått bra i hele høst, og det gikk veldig bra i helgen. 3000-meteren var det beste løpet mitt (3.45,85) og en av de raskeste jeg har gått i Norge. Det er betryggende å vite at formen på 3000- og 5000 meter er der. Jeg kunne gått fem runder til uten problem.
Skadefri For første gang på flere år har Bøkko hatt en sesongoppkjøring uten problemer. — Det er vel den første sommeren på rundt fem år jeg ikke har operert. Det har vært fint at jeg ikke har fått noen treningsopphold Noen forandringer er det også blitt i forberedelsene til en ny skøytesesong med Jarle Pedersen som landslagstrener. Pedersen kom inn etter at Peter Mueller fikk sparken i november i fjor og har fått kontrakt ut 2014. — Det har ikke vært noe helt nytt og revolusjonerende. Det har vært den samme faste treningen som før, men det har vært litt forandring som mer terskeltrening og kortbanetrening, forteller Bøkko. — Etter EM var jeg redd for å gå svingene i høy fart. Det har jeg jobbet med i år, både teknisk og psykologisk. Jeg håper jeg blir tryggere i høy fart, sier Bøkko.

(NTB)