- Kjedelig følelse å måtte slippe

Pallen glapp for Gjerdalen.

(Dagbladet.no): Det var ingenting å gjøre med Lukas Bauer på sisteetappen av Tour de Ski. Mer spennende var det om Tord Asle Gjerdalen - som var nummer to i sammendraget - kunne holde stand mot ulvene bak seg.

Det greide han dessverre ikke.

1,8 kilometer før mål ble Gjerdalen innhentet av italienske Georgio Di Centa da motbakken var på sitt tøffeste. Nordmannen forsøkte å bite seg fast, men måtte etter hvert konsentrere seg om å sikre tredjeplassen. Også den mistet han.

Noen hundre meter fra mål kom nemlig Rene Sommerfelt valsende. Tyskeren startet ett minutt og 44 sekunder bak Gjerdalen, men gikk raskere enn alle andre.

Han suste forbi Gjerdalen, og slo også Di Centa i en innbitt spurt om andreplassen.

Gjerdalen kom inn til fjerdeplass, to minutter og 53 sekunder bak Bauer, og seks sekunder bak Sommerfelt og Di Centa.

- Jeg prøvde å bite meg fast, så de ikke skulle gå direkte forbi. Jeg fikk utlikna farta og var med på kjøret, men etter 100 meter ble jeg stiv. Da måtte jeg gi slipp, og det var en kjedelig følelse, sier Gjerdalen til NRK.

Selv om det selvsagt var en skuffelse at pallen glapp, kan Gjerdalen gå med hevet hode etter å ha fått sitt definitive gjennombrudd som langrennsløper.

BLE INNHENTET PÅ SLUTTEN: Tord Asle Gjerdalen hadde pallplass innen rekkevidde, men kan uansett gå med hevet hode etter sitt definitive gjennombrudd som langrennsløper. Foto: SCANPIX
BLE INNHENTET PÅ SLUTTEN: Tord Asle Gjerdalen hadde pallplass innen rekkevidde, men kan uansett gå med hevet hode etter sitt definitive gjennombrudd som langrennsløper. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg fikk en god plassering på en litt tung dag, og har hatt en veldig fin Tour de Ski, sier han.

Den norske laginnsatsen er likevel i underkant av hva man hade håpet på forhånd.

Tor Arne Hetland ble nummer fem i år som i fjor, 3,04 bak Bauer. Petter Northug tok 8. plassen da han spurtslo Dementiev, og Jens Arne Svartedal ble nummer 10.

Gjerdalen mener laginnsatsen er bra - men trekker fram de fleste andre enn løperne. 

- Spesielt smøreteamet, fysio, og helseteamet. Alt sammen. Jeg er godt fornøyd med det jeg har prestert, Petter tar sprinttrøya og vi har flere topplasseringer. Dette kan vi være fornøyd med, sier han til NRK.   

- Kjedelig følelse å måtte slippe