JUBEL: Chelsea-spillerne jublet vilt da ligatittelen var et faktum i ettermiddag. Foto: AP / Alastair Grant / NTB Scanpix
JUBEL: Chelsea-spillerne jublet vilt da ligatittelen var et faktum i ettermiddag. Foto: AP / Alastair Grant / NTB ScanpixVis mer

- Kjedelige, kyniske og med hånda på brekket. Men nå er Chelsea mestre

Sikret tittelen.

• Chelsea - Crystal Palace 1-0 (1-0):

(Dagbladet): Oppgaven for José Mourinho og Chelsea før hjemmemøtet med Crystal Palace i ettermiddag var enkel:

Vinn og bli seriemester.

Med seier ville londonerne nemlig opppå 83 poeng. Blant rivalene kan Arsene Wengers Arsenal oppnå flest poeng - med 82 - men da må de vinne sine siste fem kamper.

Og da Chelsea hadde muligheten til å lage tittelfest hjemme på «Brua», gjorde de akkurat det.

SELVIRONISKE FANS: Chelsea-fans har trykket denne t-skjorta som et svar på påstanden om at José Mourinho spiller så defensivt at han «parkerer bussen». Foto: Nick Potts / PA Wire / NTB Scanpix
SELVIRONISKE FANS: Chelsea-fans har trykket denne t-skjorta som et svar på påstanden om at José Mourinho spiller så defensivt at han «parkerer bussen». Foto: Nick Potts / PA Wire / NTB Scanpix Vis mer

Det vil si, dagens kamp ble alt annet enn festforestilling, men det er det ingen med helblå sympatier som bryr seg om så lenge tittelen nå er i boks.

- Dette er deilig. Jeg er glad for at jeg er en del av dette, men Chelsea er større enn meg. Dette er min fjerde tittel, men det er første gang jeg vinner her på Stamford Bridge. Se på fansen, de er best. Nå skal vi feire og hvile, sier Didier Drogba til Sky Sports på gressmatta rett etter at seieren var sikret.

Gnistret ikke Kampen oppsummerte på en måte Chelseas vårsesong. De vant etter en solid forestilling, men gnistret aldri. Eden Hazard satte inn kampens eneste mål på en retur etter egen straffebom.

- Jeg kan ikke beskrive hvordan det er å vinne, vi har ventet en stund på dette. Det er noe jeg kommer til å huske når karrieren er over. Vi har kjempet hardt, og jeg er veldig stolt, sa Cesc Fàbregas.

Seriemestrene har fått mye kritikk for å være kjedelige de siste par månedene, men TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener at det ikke er fullt så enkelt.

- Å si at de er kjedelige er bare halve sannheten. Folk har dårlig hukommelse og glemmer at Chelsea spilte den beste fotball av alle i fjor høst. De scoret de fineste målene og var ganske suverene. I våres har det vært annerledes. De har kjørt litt mer «safety first». De har scoret færre mål, hatt færre avslutninger og hatt mindre ballinnehav, men det er helt bevisst fra Mourinho, sier han til Dagbladet.

MATCHVINNER: Eden Hazard jubler etter å ha satt inn 1-0 for Chelsea på Stamford Bridge i ettermiddag. Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Eden Hazard jubler etter å ha satt inn 1-0 for Chelsea på Stamford Bridge i ettermiddag. Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere storspiller og Chelsea-sjef Ruud Gullit går imidlertid til frontalangrep på Mourinhos spillestil i et intervju med The Mirror.

- Laget hans er kjedelig etter min mening, spillerne han råder over fortjener mye mer. Mourinho fortjener en negativ merkelapp på grunn av den kalkulerte måten Chelsea spiller på, sier Gullit.

- Jeg synes det er er helt utrolig, fordi spillerne hans har egenskaper til å spille glimrende fotball, som vi så i noen kort øyeblikk da de lå under med 1-0 borte mot Leicester på onsdag, og ble tvunget til å tråkke på gasspedalen.

- Typisk Mourinho Gullit poengterer at de siste måneders Chelsea-utgave kjennetegner et typisk Mourinho-lag.

- Bakgrunnen er at Mourinho ikke har forandret seg. Han har alltid hånda på håndbrekket. Det fungerer ikke etter min mening. Jeg synes virkelig synd på spillerne, sier Gullit.

- De kunne vinne omtrent hver eneste kamp på en spektakulær måte hvis Mourinho ba gutta spille med håndbrekket av. Da ville vi få se flott fotball og mange mål, legger han til.

- FOLK GLEMMER FORT: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker minner om at Chelsea spilte tidvis festfotball før jul. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
- FOLK GLEMMER FORT: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker minner om at Chelsea spilte tidvis festfotball før jul. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Øyvind Alsaker er enig med Gullit i at Chelsea kanskje kunne holdt foten på gasspedalen lenger utover sesongen.

- De har en av de to-tre beste stallene, så jeg er enig i at de i større grad også kunne forsøkt å spille offensivt i våres, men de vinner på typisk Mourinho-vis. Han brukte stort sett de samme 15 spillerne i høst og vinter, og det har sin pris. Du kan ikke slå fast at de kunne herjet med hvem de ville hele sesongen, sier TV 2-kommentatoren.

Langt gjesp Alsaker er imidlertid inne på noe av det samme som Gullit. Han er ikke i tvil om at Chelsea kunne forsøkte å underholde mer i den siste delen av sesongen, og han føler seg ganske sikker på at spillerne kunne tenkt seg det samme.

- Spillerne vil nok innerst inne spille på samme måte hele sesongen, men Mourinho får det som han vil siden de vinner og henter trofeer. Derfor er spillerne lojale mot opplegget, sier Alsaker.

Dagens kamp mot Crystal Palace ble et eneste langt gjesp, men det betyr lite.

Ting kunne imidlertid sett annerledes ut: Etter en snau halvtime ropte nemlig Palace på straffe da Jason Puncheon skjøt fra god posisjon i boksen.

- DE ER KJEDELIGE: Ruud Gullit angriper José Mourinho. Foto: EPA / WU HONG / NTB Scanpix
- DE ER KJEDELIGE: Ruud Gullit angriper José Mourinho. Foto: EPA / WU HONG / NTB Scanpix Vis mer

Det knallharde skuddet hadde retning mot Thibaut Courtois' høyre hjørne, men ble blokkert av John Terry. Problemet var bare at ballen gikk via den utstrakte handa på Chelsea-stopperen etter å ha touchet kneet hans først.

Dommer Kevin Friend lot imidlertid spillet gå videre.

Hazard-straffe Rett før pause var det isteden Chelsea som fikk straffe, og ikke overraskende, var Eden Hazard involvert.

Den lille belgieren fikk seg nemlig en real hoftesving av James McArthur da han var på full fart inn i Palace-boksen etter en herlig hælpasning av Willian.

Straffen tok han selv, men den var fryktelig svak og ble reddet av Julian Speroni i Palace-målet. Hazard hadde imidlertid få problemer med å heade returen fra argentineren i nettet.

Det sikret Chelsea klubbens femte ligatittel gjennom historien.

TITTELMORO: Eden Hazard og Didier Drogba feirer ligagullet. Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA  / NTB Scanpix
TITTELMORO: Eden Hazard og Didier Drogba feirer ligagullet. Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB Scanpix Vis mer

- Vi fortjente å vinne serien, og i dag er alle i Chelsea glade. Jeg vet ikke hva jeg tenkte på da jeg tok straffen, men jeg prøvde bare å få ballen i mål på returen. Jeg var litt heldig i dag, sa Hazard til Sky Sports.

FORNØYD TYPE: Chelsea-eier Roman Abramovitsj feirer med sønnen Aaron. Foto: Reuters / John Sibley / Livepic / NTB Scanpix
FORNØYD TYPE: Chelsea-eier Roman Abramovitsj feirer med sønnen Aaron. Foto: Reuters / John Sibley / Livepic / NTB Scanpix Vis mer