Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjedelige, vi?

De røde fra Merseyside knuste Leeds på eget hjemmegress. Nå ber Steven Gerrard (21) fotballelskere om å slutte å kalle Liverpool for kjedelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått mye pepper i det siste fordi folk mener vi er kjedelige. Kanskje de skifter mening etter denne kampen, sier Gerrard.

Hittil i sesongen har Liverpool scoret et enslig mål eller mindre i 17 av sine 26 ligakamper, og blant de fem øverste Premier League-lagene troner de suverent øverst.

På målfattig-tabellen.

Vant for sjefen

Etter gårsdagens slakt av Elland Road-laget fra Leeds spår Gerrard flere mål.

- Vi trodde vi kunne vinne her, men kanskje ikke 4-0. Nå må vi bare fortsette. Plukke poeng og holde oss på dette nivået, sier midtbanestjernen.

Sammen med sine røde venner vant de gårsdagens kamp for manager Gérard Houllier. 13. oktober ble Gérard Houllier sendt på sjukehus i pausen av det motsatte oppgjøret - Liverpool- Leeds.

- Vi vant for Gérard, sier settesjef Phil Thompson.

Mareritt

Liverpool har steget som en fugl føniks etter ni ligakamper og åtte poeng. For tredje kamp på rad stakk de i går av med alle tre poengene.

For første gang siden 16. april 2000 lusket Leeds av hjemmegresset med fire i sekken. Marerittreprisen kom mot et heltent Liverpool.

- Det er det beste vi har gjort denne sesongen. Dette var en spesiell kamp for Gérard, og vi dedikerer seieren til ham. For han kommer tilbake. Alt jeg noensinne har ønsket, er å holde managerstolen varm for ham, og vinne så mange kamper som mulig, sier Phil Thompson, som beregnet ankomst Anfield til 4- 5 uker for sjefen sjøl.

Leeds-manager David O'Leary er en god venn av Houllier, og har flere ganger anbefalt ham å gi seg som fotballsjef.

Hjertebra

- Er det noe som helt sikkert, er det at Gérard Houllier kommer tilbake. Han har vært fullstendig involvert i at vi hentet Nicolas Anelka og Abel Xavier, vi snakker sammen daglig, og vi føler hans nærvær i hele klubben - selv om han ikke er her fysisk, sier de rødes styreformann Rick Parry.

Han understreket at managerens operasjon var en suksess, og at Houlliers aorta nå er fin. Men det tar tid å komme seg ovenpå etter en så stor operasjon.

Gårsdagens seier varmet ikke bare den syke franske sjefen, den sendte også Liverpool opp på tredjeplass i den engelske eliteserien, bare dårligere målforskjell unna sølvet.

Danny Murphys frisparkmål fra rundt 25 meter via Rio Ferdinand var bare begynnelsen. Emile Heskey showet verst i andre omgang - med to baller til bak Nigel Martyn. Tanksenteren var nådeløs.

Nådeløs Heskey

- Målet mitt mot Leicester midt i forrige uke ga meg ekstra sjøltillit. Sjøl har jeg vært fornøyd med prestasjonene mine hele sesongen. De siste par kampene har jeg fått belønning, sier Heskey etter tre mål på to kamper - etter ett på 34.

Og som avsluttet dagen med målgivende stussheading til Michael Owen. Han trengte to forsøk for å sette inn 4- 0 etter å ha møtt tverrliggeren med første treff.

- Fantastisk

Nå lanserer reservesjef Thompson sommerens VM-spisspar for Sven-Göran Eriksson.

- Emile har vært fantastisk for oss. Michael slutter aldri å jobbe. Det vil selvsagt være andre alternativer, men de to har spilt sammen i Liverpool lenge, og de passer hverandre. Det bør tippe i deres favør, sier Thompson.

John Arne Riise er nå forvist til venstre midtbaneflanke, der han sliter med å gjøre samme furore som han gjorde i backtida. Men han passet på å få målgivende til tredjescoringen.

RØD MORO : Emile Heskey var banens store spiller med to scoringer. Steven Gerrard vil også være med på moroa.
Hele Norges coronakart