SERIE A-FINALE I DAG: I dag avgjøres det om det blir Jose Mourinhos Inter eller Roma under ledelse av Claudio Ranieri (i bakgrunnen) som blir seriemestere i Italia. Mourinho har et lite forsprang på tabellen og i ordkrigen. Foto: Massimo Pinca, AP/Scanpix
SERIE A-FINALE I DAG: I dag avgjøres det om det blir Jose Mourinhos Inter eller Roma under ledelse av Claudio Ranieri (i bakgrunnen) som blir seriemestere i Italia. Mourinho har et lite forsprang på tabellen og i ordkrigen. Foto: Massimo Pinca, AP/ScanpixVis mer

- Kjedsomheten til Ranieri? Jeg kjenner bare «Kvalmen» til Sartre

Mourinho brifer med litteraturkunnskap.

||| (Dagbladet): Jose Mourinho har som kjent evnen til å erte på seg en gråstein, og i Italia har han gjort seg upopulær blant de fleste som ikke holder med Inter.

I går lot Roma-trener Claudio Ranieri seg hisse opp dagen før seriemesterskapet avgjøres i dag. Han hevdet at han rett og slett synes Mourinho er kjedelig.

— Jeg tar helt klart stor plass i hjertet hans, for han snakker om meg hele tiden. For å være ærlig bryr jeg meg ikke om hva han tenker eller sier, han kjeder meg faktisk, sa Ranieri.

Kvalmt svar En slik uttalelse er selvsagt et opplegg til smash for «The Special One», som via Inters hjemmeside leverer følgende retur konfrontert med Ranieris kjedsomhet.

- Kjedsomheten til Ranieri? Hva er kjedsomheten til Ranieri? Jeg er en utdannet mann, og jeg kjenner bare «Kvalmen» til Jean-Paul Sartre, en filosof, en nobelprisvinner, men også en stor fotballtilhenger.

Et ganske kvalmt svar, selvsagt. Men samtidig med det lille glimtet i øyet som gjør Mourinho nesten umulig å mislike - uansett hvor gjerne man egentlig vil.

STÅR OVER: John Arne Riise må se Marco Motta og de andre Roma-kameratene kjempe om seriegullet fra tribunen. Riise har karantene for gule kort. Foto: Claudio Onorati,  EPA/Scanpix
STÅR OVER: John Arne Riise må se Marco Motta og de andre Roma-kameratene kjempe om seriegullet fra tribunen. Riise har karantene for gule kort. Foto: Claudio Onorati, EPA/Scanpix Vis mer

Mourinho var mannen som erstattet Ranieri som Chelsea-manager i 2004 etter langvarige spekulasjoner om italienerens avgang på Stamford Bridge.

Uten Riise John Arne Riise er suspendert på grunn av gule kort, men har planlagt å følge dagens avgjørende kamp mot Chievo fra tribunen. 

- Jeg fikk mitt fjerde gule kort for sesongen mot Cagliari, så desverre går jeg glipp av den siste kampen mot Chievo, men jeg vil være der for å støtte klubben, sa Riise til Il Romanista ifølge Goal.com tidligere i uka.

Og nordmannen er ukuelig optimist, selv om Inter har muligheten til å avgjøre med seier mot Siena.

- Vi vinner scudettoen, sier Riise.

Fordel Inter Her er forutsetningene foran ettermiddagens kamper:

Italiensk serie A, 38. og siste runde, 15.00: Atalanta — Palermo, Bari — Fiorentina, Cagliari — Bologna, Catania — Genoa, Chievo — Roma, Parma — Livorno, Sampdoria — Napoli, Siena — Inter.

• Inter har to poengs forsprang på Roma, men Roma har overtaket på innbyrdes oppgjør, som går foran målforkjell i Italia. Roma vant 2-1 hjemme i mars, mens de klarte 1-1 i Milano i november.

• Det vil si at om Roma vinner mens Inter bare spiller uavgjort eller taper, er John Arne Riise seriemester i Italia. Inter sikrer tittelen med seier, eller om Roma spiller uavgjort eller taper.

• Spørsmålet er om Roma kan håpe på særlig hjelp fra Siena, som rykker ned uansett hva som skjer i dag. Heller ikke Romas motstander Chievo har stort annet enn æren å spille for.

FORFATTER OG FILOSOF: Jean-Paul Sartre fotografert i 1969. Foto: AP/Scanpix
FORFATTER OG FILOSOF: Jean-Paul Sartre fotografert i 1969. Foto: AP/Scanpix Vis mer