Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserieåpning

Kjeftesmellas enorme forvandling

Vegard Hansen var kjent for sine mange raserianfall. Når Eliteserien nå sparkes i gang, er det med en helt annen Hansen på sidelinjen.

ENDRING: Vegard Hansen har sluttet med raserianfall som går ut over spillergruppa. Video: Andreas E. Særsland / Reporter: Henrik Ljosland. Vis mer

NEDRE EIKER (Dagbladet):

- Det er så panneløst, hodeløst, totalt idiotisk det vi driver med nå. Nå skal dere smake på den smerten her, gutter. Dette skal vi aldri ha mer av, aldri.

Sitatet stammer fra en av Vegard Hansens tordentaler fra TV 2-serien «Alle gutta» som fulgte nyopprykkede Mjøndalen gjennom 2015-sesongen.

Talen og Christian Gauseths reaksjon da Dagbladet viste ham videoen ser du i vinduet over.

Slike raserianfall var en like selvsagt del av Mjøndalen-treneren som Jack & Jones-buksene han brukte da annerledes-klubben sjarmerte hele Fotball-Norge for fem år siden.

Da var klubben nyopprykket, spilte på en litt sliten hjemmebane og hadde få spillere med erfaring fra den øverste divisjonen. Nå har klubben fem år mer erfaring og nyoppusset stadion. Buksene fra den danske kleskjeden er byttet ut og Vegard Hansen har blitt «voksen».

- En bedre trener

Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth har vært i klubben i en årrekke og hånler når han ser tilbake på sjefens raseri etter 5-1-tapet mot Bodø/Glimt i 2015.

- Jeg husker godt den stemninga i garderoben der. Jeg husker godt hvordan Vegard var og sånn var han litt mer før. Den der «nå skal dere kjenne på den smerten», den har nok forsvunnet, heldigvis, sier Gauseth lattermild til Dagbladet etter at siste finpuss før seriestarten er lagt.

- Hvordan har han forandra seg?

- Det er først og fremst i klesstilen. Før hadde han den klesstilen som Godset-gutta kjørte på 90-tallet. Det var bare Jack & Jones fra Gulskogen-senteret, svarer Gauseth humoristisk før han mer alvorlig legger til:

- Han har blitt mer lyttende og så har han alltid hatt gode planer inn mot kamper. Det er jo en av Vegard sine styrker. Også har han blitt mer varsom på hvordan folk tenker og føler, og at det er en del av bildet. Det har gjort han til en mye bedre trener.

- Blitt mer voksen

Hansen har vært Mjøndalen-trener siden 2006, og har løftet klubben fra en anonym tredjedivisjons tilværelse til klubbens tredje år i den øverste divisjonen siden opprykket i 2014. I Nedre Eiker har det sjelden vært noen diskusjon rundt hovedtrenerens jobb.

- Det er fordi Vegard har blitt veldig dyktig, selv om det smerter meg å si det, så er han en god trener, forteller Gauseth.

På vei inn i sin 14. sesong hos klubben vest langs Drammenselva innrømmer Vegard Hansen at han de siste åra har tatt grep for å bli en bedre trener.

- Jeg har blitt mer voksen og søkt kompetanse. Jeg har prata med mye folk, lest mye og vært bevisst på at jeg ikke kan la mitt temperament og min frustrasjon få utløp, sier Hansen om forvandlingen.

- Det der hjelper bare for min egen frustrasjon, men det hjelper ikke for mye annet. Det har vi klart å vokse av oss heldigvis, legger han til.

- Ordentlig forbanna

Hansen anslår at han i løpet av 2015-sesongen hadde omtrent tre slike raserianfall i garderoben. Ifølge ham selv var det i hvert fall to for mye, men forsikrer om at disse tordentalene foregår langt sjeldnere nå.

- Du sier «uff» når du ser det nå, er det litt vondt å se tilbake på?

- Ja, det er det, men kampen var jo skrekkelig også. Vi var ikke gode nok på det nivået vi spilte og vi prøvde å lære underveis. Men når vi ikke klarte å justere det, var vi innimellom ordentlig forbanna. Jeg tror ikke det blir sånn i år og det var ikke sånn i fjor, forsikrer Eliteseriens lengstsittende trener.

Mjøndalen åpner sesongen borte mot Stabæk klokka 18.00 tirsdag. I fjor klarte bruntrøyene å sikre ny kontrakt i Eliteserien for første gang. Med klubbens andre strake sesong på det øverste nivået er situasjonen før seriestart en helt annen enn i 2015.

- Da var vi ikke klare verken som klubb, spillergruppe, trenerteam eller noe. Nå er vi mye bedre. Vi viste i fjor at vi spilte jevnt med de aller fleste. Vi holdt oss med et nødskrik, men vi holdt oss. Vi utvikler oss hvert år og det er en av våre styrker, oppsummerer Hansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!