Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kjekkere å jobbe i en klubb med litt mer harmoni

Jonevret om den bitre maktkampen i Viking.

LAR SEG IKKE PÅVIRKE: Viking-trener Kjell Jonevret vil ikke skylde tapet for Odd på det utenomsportslige bråket i klubben.
Foto: Scanpix
LAR SEG IKKE PÅVIRKE: Viking-trener Kjell Jonevret vil ikke skylde tapet for Odd på det utenomsportslige bråket i klubben. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Viking-Odd 0-2

VIKING STADION (Dagbladet): Den foregående ukens dramatiske hendelser utenfor banen har ifølge Viking-trener Kjell Jonevret ikke påvirket laget. Det har denne uken vært full splid mellom fraksjoner i styret til Viking FK og Viking ASA, noe som har ført til at styreleder Charlie Granfelt trakk seg etter å ha blitt presset ut av nestleder Jan Hauge.

Også Hauge, som ble utpekt som svenske Granfelts midlertidige erstatter, trakk seg under 24 timer etter. Viking-trener Kjell Jonevret sier til Dagbladet at klubben og spillerne ikke er preget av de utenomsportslige hendelsene den siste uken.

- Jeg tror ikke jeg skal skylde på styreproblemene etter tapet mot Odd. Vi har ikke vært så innblandet i det som skjer, og det er ingenting som har påvirket laget. Men det er klart det er kjekkere å jobbe i en klubb det er litt mer harmoni, sier Jonevret.

Optimistisk Viking-trener Uenigheten dreier seg om en foreslått emisjon på rundt 25 millioner kroner som skal sikre videre drift og lønnsutbetalinger for april, at Viking går fra et ASA til AS og kjønnskvoteringen i et eventuelt nytt styre. Før kampen mot Odd Grenland søndag, hang det et banner med «Jäg är Charlie» på tribunen, som et klart støtteutspill til Vikings-styreleder Charlie Granfelt som trakk seg denne uken og en vri på «Je suis Charlie», som ble tatt i bruk etter angrepene på Charlie Hebdo.

Viking-spillerne står i fare for å ikke motta lønn i april, men Viking-treneren tror ikke det går inn i hodet på spillerne.

- Vi prøver å avdramatisere det i garderoben, og treningene har vært bra. Jeg har lovet spillerne at om ikke annet skal jeg lage mat til de. Forhåpentligvis i slike saker, så håper jeg at det skal komme ut noe bra og at vi blir sterkere av det, forteller en positiv Jonevret.

Stor støtte Selv om han hadde håpet på litt mer folk på stadion i kveld, syns han støtten fra supporterne har vært veldig bra.

- Folk har kommet bort til oss og sagt at de er leie av at det er så mye styr rundt klubben. De har sagt at de skal heie på oss, og støtter oss fullt ut, sier Viking-treneren.

Viking-kaptein André Danielsen sier at de gjerne skulle skyldt prestasjonen i dag på den siste turbulensen rundt klubben, men sier at de ikke er preget av hendelsene.

- Det har ingen betydning på kampen, og jeg føler ikke det fører til noe negativitet i spillergruppen. Vi snakker ikke om det, og Eirik Henningsen har vært veldig informerende overfor oss, avslutter Danielsen.

PÅ KAMP: Viking-aksjonær Bjørn Maaseide er en av personene som vil forsøke å løse Viking-krisen.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
PÅ KAMP: Viking-aksjonær Bjørn Maaseide er en av personene som vil forsøke å løse Viking-krisen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart