Kjell Egil (25) løftet 261 kilo i benkpress: - Trodde håndleddet skulle knekke

Satte ny verdensrekord.

(Dagbladet): Fredag satte Kjell Egil Bakkelund (25) fra Gjøvik ny verdensrekord i 83-kiloklassen, da han løftet 261 kilo i benkpress under EM i styrkeløft i den bulgarske hovedstaden Sofia.

Løftet, som var én kilo tyngre enn Bakkelunds forrige rekord, sikret ham også gullmedaljen.

• Se video av løftet øverst i saken!

- Det føles veldig godt. Det har vært en tøff oppkjøring med litt skader og sånn, så det var godt at det gikk så bra, sier den ferske EM-mesteren til Dagbladet.

- Ble litt redd Derimot føltes det ikke nødvendigvis like godt under selve løftet:

- Jeg trodde håndleddet mitt skulle knekke. Mitt høyre håndledd er dårlig, og det kjentes ut som det skulle gå galt. Men det gjorde det heldigvis ikke.

- Hva tenkte du da?

- Man blir jo selvfølgelig litt redd, men jeg måtte jo bare holde det gående. Heldigvis går det bedre med håndleddet nå.

Bakkelund løftet totalt 936 kilo under mesterskapet: 355 kilo i knebøy, 261 i benkpress og 320 i markløft. Dermed vant han gull sammenlagt, 31 kilo bedre enn sølvvinneren, russiske Alexej Sorokin.

Får respekt Til tross for at han akkurat har satt ny verdensrekord, har ikke Bakkelund tenkt til å si seg fornøyd helt ennå. Nå skal han fortsette å trene mot VM i Denver i november.

- Neste mål nå er vel 262 eller 265 kilo. Jeg vil finne ut hvor sterk jeg kan bli, så det er jo vanskelig å slutte med dette. Man blir liksom aldri helt fornøyd.

- Hvordan er det å være så sterk?

- Hehe. Det er veldig moro. Jeg tenker jo ikke så mye over det.

- Jeg spiser nok litt mer enn mannen i gata. Og så trenger jeg ikke akkurat være redd når jeg er ute og går alene i mørket. Det er jo egentlig veldig greit. Jeg blir respektert.

Også i kvinnenes tyngste klasse, + 84 kilo, ble det norsk gullmedalje fredag, da Hildeborg Juvet Hugdal løftet 265 kilo i knebøy, 192,5 kilo i markløft og 225,5 kilo i benkpress. Sistnevnte holdt til verdensrekord.