- Kjell er for snill

BERGEN (Dagbladet): Branns elendige serieåpning er ikke nok til å knekke en gammel traver som Per Ove Ludvigsen (31). Like fullt etterlyser veteranen tøffere tak fra trener Kjell Tennfjord: - Vi trenger et spark i ræva. Kjell er for snill av og til, sier han.

- Fin by, ikke sant, sier Per Ove Ludvigsen.

Utsynet over hjembyen setter ham i perlehumør på sekunder. Men under takene i Bergen er humøret på bånn. Brann har skjemt seg ut, gulldrømmen er vraket og på Stadion ljomer pipekonsertene. Derfor denne praten med Per Ove Ludvigsen.

Ingen fotballspillere i Bergen kan mer om krisehåndtering enn han. Som nyvalgt tillitsmann havnet han midt i gryta da opprøret mot Hallvar Thoresen stormet som verst i 1995.

- Ikke noe å rippe opp i, men vi lærte noe alle sammen den gangen. Både spillerne og de som har en posisjon i klubben, sier han.

Derfor nekter nå enhver i Brann-miljøet å slippe ut dampen. Finnes det misnøye - og det gjør det helt sikkert - tas oppgjøret bak lukkede dører.

Det har Kjell Tennfjord bestemt.

Sløve slappfisker

Kjell Tennfjord overtok Thoresens jobb og lastet om skuta. Siden har det - med ubetydelige unntak - hersket balansert ro i Bergen og Brann. Helt til nå. Per Ove Ludvigsen sier det like godt som det er:

- Pr i dag er vi et av bunnlagene. Småkomisk å snakke om medaljer når vi ligger på kvalik-plass.

Sjøl vet han inderlig vel hva bunnstrid betyr. Sammen med Kjell Tennfjord lærte han verdien av steinhardt arbeid da Fyllingen sleit som verst for å overleve i Tippeligaen. Mange av lagkameratene i Brann har et langt fjernere forhold til blodslit. Derfor mener Per Ove at trener Tennfjord til tider bør ty til sterkere lut.

- Om det er for slapt på trening, bør vi få beskjed. Vi har behov for å få vite hvor skapet skal stå, sier han.

Pipes ut

Det betyr ikke at Ludvigsen mener Tennfjord gjør en dårlig jobb. Å nei, han har stor respekt for sjefen:

- Jeg er glad jeg ikke er trener. Å håndtere tretti vidt forskjellige personer med ulik dagsform. Nei, jeg misunner ham ikke.

Men han misunner fotballlag som helhjertet støttes i lokalmiljøet - uansett medgang eller motgang.

- Ikke kjekt å bli pepet ut til pause med 0- 1 mot oss. Og skaper vi ikke fem målsjanser de første fem minuttene av andre omgang, varer pipekonserten kampen ut, sier Ludvigsen.

- Folk må forstå viktigheten av å støtte oss. At de ikke hjelper ved ikke å støtte oss.

Når det er sagt: Ludvigsen fatter kravet om suksess:

- Bergen fortjener et stabilt topplag.

Legger opp

I morgen kommer Rosenborg til Stadion med full poengpott etter fire serierunder.

- Kanskje den beste motstanderen vi kan få akkurat nå. Hadde vi møtt et av de andre bunnlagene - og tapt - da måtte vi bare gått og gjemt oss. Rømt, sier Per Ove ustresset - vant som han er med bergensernes svart-hvite dømmekraft. Dessuten vet han at framtidas Brann ikke skal bæres av ham. Etter denne sesongen er det slutt. Tre kneoperasjonener de siste åtte månedene har satt sine spor.

- Jeg legger opp etter denne sesongen, bekrefter han.

Om da ikke helsa holder en sesong til:

- Bare en bergenser kan tro på det, sier Per Ove Ludvigsen.

<B>BER OM KLAR TALE:</B> Byen er Bergen og laget er Brann - men klubben har bare to poeng. - Om det er for slapt på trening, bør vi få beskjed, sier Per Ove Ludvigsen.