Kjell Schou Andreassen er død

Kjell Schou Andreassen, tidligere landslagstrener i fotball, er død. Han måtte til slutt gi tapt etter sju måneders kamp mot kreftsykdommen. Han ble 57 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Schou Andreassen trente landslaget sammen med Nils Arne Eggen i årene 1974 til 1977. De to hadde også ansvaret for OL-landslaget i 1987. Rogalendingen trente Viking til seriegull i 1972 og 1982, og Lillestrøm til NM-gull i 1981.

Han bygget opp Viking-laget som på begynnelsen av 1970-tallet vant fire seriegull på rad, selv om han var blitt landslagstrener da Viking tok de tre siste mesterskapene.

Først var han U-landslagstrener, så ble «Schou'en», som han ble kalt like gjennomført som Egil Olsen kalles «Drillo», A-landslagstrener sammen med Nils Arne Eggen. I 1977 kom Norge nærmere å kvalifisere seg til et sluttspill enn noen gang tidligere siden krigen.

Betydd mye

Eggen har aldri lagt skjul på at Schou Andreassen har betydd svært mye for ham og for norsk fotball.

Etter tiden som A-landslagstrener var Schou Andreassen trener i Bryne og Lillestrøm før han vendte «hjem» til Viking.

De siste 15 årene markerte han seg mest i kulissene. Han hadde stor betydning for utviklingen av trenere og ledere i norsk idrett. Han bygget også opp sitt eget selskap innen personalutvikling.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer