Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjell Storelid på stø OL-kurs

HELSINGFORS (NTB): Norges fremste langdistanseløper, Kjell Storelid, besøkte seierspallens nederste trinn to ganger under helgens EM på skøyter i Finland. Selv om konkurransen blir hardere i OL, sikter Storelid enda høyere i Nagano.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En snau måned før OL virker alt betryggende. EM-formen var ikke patent, men det skremmer meg ikke. Resultatene før jul har gitt meg nødvendig trygghet, kommenterte Storelid etter EM på den utendørs kunstisbanen i den finske hovedstaden.

I EM ble det 3. plass på både 5 000 og 10 000 meter for den dobbelte sølvmedaljevinneren fra OL i Hamar. På 5000 ble Storelid satt kraftig på plass av den suverene europamesteren Rintje Ritsma. Storelid fulgte opp med et godt milløp, hvor han tuktet norgesmester Lasse Sætre i samløp.

Suverene Ritsma

- Mitt beste løp i dette mesterskapet, mente Storelid, som var 10 hundredeler bak Ritsma på den distansen. Men nederlenderen tok ikke ut alt på siste distanse. Laurbærkransen var hans alt fredag kveld. Så suveren var Ritsma, som sammenlagt vant med mer enn tre tidspoeng.

I almanakken har Storelid satt ett stort kryss på 8. februar. Den dagen går 5 000 meter i innendørshallen i Nagano. Der blir ikke Ritsma eneste nederlandske konkurrent. I OL mønstrer Nederland også verdensrekordholder Gianni Romme og sannsynligvis Bob de Jong.

- De tre, Bart Veldkamp (10 000 meter-vinner søndag) og japaneren Keiji Shirahata blir hardeste konkurrenter i OL, sa Storelid etter EM, hvor han sammenlagt havnet på middelmådige 11. plass. Også tyskeren Frank Dittrich kan bli en lei OL-nøtt.

Samme resept

For å nå perfekt OL-form skal Storelid bruke samme resept som foran OL i Vikingskipet for fire år siden. Han har ikke funnet noen grunn til å justere den.

- Selv om det gikk litt tungt i EM, følger jeg oppsatt program, sa Storelid. Før avreise Japan skal han ha en rolig treningsuke i Vikingskipet. Så følger to uker i Japan før OL. I den første uken der skal han gjennom tøff trening. Den siste uken skal brukes til kvalitetstrening.

For å komme inn i riktig døgnrytme har skøyteløperne valgt å ligge i Japan to uker før OL. I fjor var de i Japan en uke før VM allround i Nagano. Ifølge Storelid kom han ikke inn i skikkelig døgnrytme på den tiden. Japan ligger åtte timer foran Norge i tid. Når skøyteløpene går i Nagano, er det tidlig morgen i Norge.

I siste verdenscup før jul i Vikingskipet gikk Storelid inn til seier på halvmila på norsk rekord 6.34,40. Om en snau måned kommer svaret på om 1994-resepten holder til OL-gull på 5 000 meter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!