Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjell Storelids trener raser mot Karlstad

Profflagtrener Bart Veldkamp anbefalte Kjell Storelid å gå til sak mot Norges Skøyteforbund for å få bevist at han har rett til en plass på OLs 5000-meterlag. - Kjells framgang er en trussel mot deres system, sier Veldkamp til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bart Veldkamp har trent Kjell Storelid denne sesongen i profflaget Wehkamp og har merket den markante tekniske framgangen han har hatt på isen fra tidligere sesonger. Storelid ville forsøke et miljøskifte foran OL-sesongen for å se om det hjalp på egne prestasjoner, og fikk grønt lys fra Norges Skøyteforbund.

Ifølge Veldkamp var klarsignalet falskt.

- Det har vært forbundets intensjon hele tida at Kjell ikke skulle gå i OL. Kjell beviste i Heerenveen at han er den beste skøyteløperen, men de som styrer er livredde for sin posisjon. Profflaget og Kjells framgang er en stor trussel mot deres system, og de gjør hva som helst for å blokkere Kjells muligheter, sier Veldkamp til Dagbladet.

- Vemmelig

Belgieren synes det er fryktelig skuffende at en tidligere utøver (landslagssjef Geir Karlstad) kan være så urettferdig overfor en av sine egne, og mener det er for mye makt på for få hender.

- Vi vurderte alvorlig om vi skulle gå til sak for å få rett i denne saken, for dette er vemmelig. Det mest overraskende er at Olympiatoppen ikke har gjort noe. De burde jo være mest interessert i at den beste løperen går i OL, sier Veldkamp.

Kjell Storelid er selvsagt fryktelig skuffet over vrakingen, men tar nå til takke med 10000 meter-plassen som han er lovet. En rettssak har han skrinlagt.

- Jeg trenger å få konsentrert meg om det jeg skal gjøre, sier Storelid til Dagbladet.

Mistet tillit

Han karakteriserer vrakingen er «håpløs», men vil understreke at han ikke på noen måte ønsker å kritisere noen av løperne.

- Jeg har mistet tilliten til Geir Karlstad, det har jeg, sier Storelid om landslagssjefen.

Karlstad sier til Dagbladet at det er ofte skuffelsen blir veldig stor umiddelbart etterpå.

- Dette laget ble tatt ut etter helt klare uttakskriterier. At vi føler Wehkamp som en trussel, er helt spinnvilt. Det var jo jeg som fikk Kjell inn i profflaget og fikset sponsor til ham. Vi har prøvd å hjelpe Kjell. Men jeg har full respekt for at han er skuffet, sier Karlstad.

ISKALDT: Kjell Storelid er i åpen konflikt med trener Geir Karlstad etter at Stord-løperen ble vraket til 5000 meter i OL. Her fra verdenscupløpet i Herenveen forrige helg.
Hele Norges coronakart