Kjell Storelids trener raser mot Karlstad

Profflagtrener Bart Veldkamp anbefalte Kjell Storelid å gå til sak mot Norges Skøyteforbund for å få bevist at han har rett til en plass på OLs 5000-meterlag. - Kjells framgang er en trussel mot deres system, sier Veldkamp til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bart Veldkamp har trent Kjell Storelid denne sesongen i profflaget Wehkamp og har merket den markante tekniske framgangen han har hatt på isen fra tidligere sesonger. Storelid ville forsøke et miljøskifte foran OL-sesongen for å se om det hjalp på egne prestasjoner, og fikk grønt lys fra Norges Skøyteforbund.

Ifølge Veldkamp var klarsignalet falskt.

- Det har vært forbundets intensjon hele tida at Kjell ikke skulle gå i OL. Kjell beviste i Heerenveen at han er den beste skøyteløperen, men de som styrer er livredde for sin posisjon. Profflaget og Kjells framgang er en stor trussel mot deres system, og de gjør hva som helst for å blokkere Kjells muligheter, sier Veldkamp til Dagbladet.

- Vemmelig

Belgieren synes det er fryktelig skuffende at en tidligere utøver (landslagssjef Geir Karlstad) kan være så urettferdig overfor en av sine egne, og mener det er for mye makt på for få hender.

- Vi vurderte alvorlig om vi skulle gå til sak for å få rett i denne saken, for dette er vemmelig. Det mest overraskende er at Olympiatoppen ikke har gjort noe. De burde jo være mest interessert i at den beste løperen går i OL, sier Veldkamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer