Kjelling advarer

Kristian Kjelling (24) advarer lagkameratene mot å tro at Norge allerede er klare for EM etter 13-målsseieren mot Bosnia i går kveld.

DRAMMEN (Dagbladet): Håndballkjendisen har selv fått erfare hvor fort det er mulig å miste en stor ledelse i Øst-Europa:

For to år siden vant hans spanske lag Ademar Leon med 13 mål hjemme - samme ledelsen som Norge nå har - i kvartfinalen i Champions Legaue mot jugoslaviske Celje.

Bortekampen tapte de med 14 - og siden gikk Celje helt til topps i Champions League ...

Ademar-treneren var så sikker på semifinaleplass at han lot Kristian Kjelling og høyreback Petar Metlicic stå over returen!

-  Å ryke ut var et sjokk for alle, men det viser at man ikke må ta noe for gitt foran slike returkamper, sier Kristian Kjelling - som med nyraket hår allerede har sommersveisen inne.

-  Aldri vært bedre

Grunnlaget for den tross alt komfortable ledelsen la Norge i første omgang, som av alt som kan krype og gå av håndballkjennere i Drammenshallen ble kåret til det beste Norge noen gang har prestert i løpet av en omgang - med fantastiske 21- 5!

TV 2-ekspert Bent Svele mener Norges første 30 minutter var av en annen verden!

 PEKEFINGRER:  Håndballstjernen Kristian Kjelling har bitre erfaringer med å lede mye og ta seirer på forskudd. Derfor advarer han lagkameratene etter storseieren i den første av to kamper mot Bosnia. Foto: Hans Arne Vedlog
PEKEFINGRER: Håndballstjernen Kristian Kjelling har bitre erfaringer med å lede mye og ta seirer på forskudd. Derfor advarer han lagkameratene etter storseieren i den første av to kamper mot Bosnia. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

-  Alt stemte for oss før pause, og i mål var Steinar Ege helt sinnssyk. Men så falt vi litt sammen etter pause. Vi bestemte oss for at det ikke skulle skje, men så gjorde det likevel det. Men Bosnia fikk også vist i andre omgang hva som bor i dem, sier Kjelling.

På det meste ledet Norge med 21 mål. Derfra og inn klarte bosnierne å krympe tapet til 13.

-  Blir et helvete

Landslagsgutta har fått fri til i morgen ettermiddag. Kjelling skal bruke tida til å lade batteriene og bare kose seg med venner, familie og kjæresten.

-  Jeg har tatt med meg noen gode flasker spansk rødvin hjem. Vi får kose oss den tida vi har fri, for fram til returkampen kommer det til å bli et skikkelig blodslit.

Landslagstrener Gunnar Pettersen har på ingen måte innkassert EM-billetten til Sveits på nyåret. Og han har definitivt ikke tenkt å spare noen av stjernene i returoppgjøret i Sarajevo ...

-  Nå kommer det til å bli et helvete der nede. Om alt foregår etter spillets regler, så skal vi takle det. Om det ikke gjør det, kan 13 mål gå fort, sier «GP».

Sjefen har problemer med å forstå forvandlingen fra første til andre omgang.

-  Det er slikt som ofte skjer i idrett. Likevel burde vi ikke gått i den fella. Men vi orket ikke kjøre like hardt i andre omgang. Uansett er jeg stolt over dette laget, flere av disse gutta har aldri tidligere spilt sammen, sier Gunnar Pettersen.