Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjelling besto den siste testen

- Er frisk og klar til kamp.

• Dagbladet.no følger EM-åpningen mellom Norge og Danmark direkte klokka 19.15.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Det er noe bare noen timer igjen til håndballfesten starter, og i formiddag gikk Kristian Kjelling gjennom den siste testen.

De siste dagene har han vært plaget av et magevirus, som har ført til at han har vært isolert fra de andre gutta i EM-troppen.

Etter noen regntunge dager skinner i dag sola over Drammen. Sammen med sola kom også den endelige bekreftelsen på at Kjelling er klar til åpningskampen mot danskene.

- Kristian har trent litt styrke i dag og han er helt frisk. Han vil være 100 prosent  klar til kampen, sier landslagslege Thomas Torgalsen til Dagbladet.no.

Har fått i seg næring

Det var tirsdag kveld Kjelling begynte å føle seg dårlig, og natt til onsdag kastet han også opp.

I går ble han gradvis bedre, og kveldens kamp har egentlig aldri vært i stor fare.

IKKE REDUSERT: Kristian Kjelling er 100 prosent klar til kveldens EM-kamp mot Danmark, til tross for at magen har vært litt vrang. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
IKKE REDUSERT: Kristian Kjelling er 100 prosent klar til kveldens EM-kamp mot Danmark, til tross for at magen har vært litt vrang. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer

- Han har ikke vært syk. Han var ikke så veldig redusert på dagen i går, men det var viktig å gi ham hvile. Og så har det vært avgjørende å få i ham nok næring og væske, og det har gått bra siden lunsjtider i går, sier Torgalsen.

Etter lett oppvarming og litt styrketrening i formiddag, fikk også Kjelling svar på at kroppen ikke er redusert.

Nøkkelspiller

Kristian Kjelling er en nøkkelspiller for Norge, men Gunnar Pettersen er ikke like avhengig av ham som tidligere. Nå som Frode Hagen er tilbake, har GP god dekning på venstrebacken. I tillegg har han André Jørgensen i bakhånd.

Men for at Norge skal lykkes i mesterskapet, er landslagssjefen avhengig av å ha to toppspillere i hver posisjon på banen.

Kveldens kamp mot de regjerende bronsevinner fra VM kommer garantert til å bli en tøff batalje. Disse to lagene kjenner hverandre ekstremt godt - og Pettersen har god oversikt over hva som venter på det nylagte EM-gulvet i Drammenshallen.

Landslagssjefen gir Dagbladet.no denne seiersresepten:

- Det handler om å gjøre basistingene skikkelig. Vi kan ikke gjøre noe ekstra nå. Det trenger vi ikke og det blir for vanskelig også.

image: Kjelling besto den siste testen

- Kan ikke trylle

Danskene vil trolig være bedre enn da Norge møtte dem for to uker siden. Da endte det med en norsk åttemålsseier.

Det var en treningskamp - nå er det alvor. Og Norge har tapt for Danmark i to mesterskap på rad. De siste dagene har også nøkkelspillerne Lars Jørgensen og Joachim Boldsen blitt friskmeldt.

Gunnar Pettersen kan ikke sette sin litt til norsk magi i kveld. Gutta skal rett og slett fortsette i samme spor som i oppkjøringen.

- Det er ikke tida for å trylle nå, sier Pettersen.

PS! Norge har bare meldt inn 15 spillere til mesterskapet. Lars Erik Bjørnsen er foreløpig ikke på lista. I tillegg står Thomas Skoglund over kveldens kamp mot Danmark.

SKAL IKKE FINNE OPP KRUTTET PÅ NYTT: Gunnar Pettersen ber om at spillerne gjør som de har gjort i oppkjøringen. Ikke noe mer, ikke noe mindre.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media