Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjelling får trippelrolle: - Det er litt spesielt

Kristian Kjelling blir både trener, spiller og ekspert. I dag kommenterer han håndballgutta i OL-kvalifisering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske håndballgutta skapte etterlengtet håndballfeber på herresiden i Norge da de overrasket med semifinaleplass i EM i januar.

Nye stjerner presenterte seg for alvor, som stortalentet Sander Sagosen (20), mens gamle stjerner ble som nye, som da håndballveteranen Kristian Kjelling (35) imponerte i sin nye ekspertrolle.

- For at håndballgutta skal komme igjen som topp TV-underholdning, trenger de en kommentator som Kristian Kjelling, skrev Esten O. Sæther i kommentaren «Endelig en TV-kommentator som gjør deg klokere».

- Forskjellen på Kristian Kjelling og hans forgjengerne på kommentatorplassen, er at den tidligere Spania-proffen bevisst holder seg til det han kan. At han som spiller nettopp har vært en del av dette sportslige miljøet, gir ham innsikt og detaljkunnskap bedre enn noen andre.

- Det var litt rart Fra å være den som mottok slakt og skryt fra andre eksperter, havnet Kjelling på motsatt side. Likevel fortsatte han å få tilbakemeldinger i sin nye og jobb. Det forundret 35-åringen, som i dag offentligjorde at han fortsetter som spillende trener for Drammens håndballherrer.

Dermed blir Kjelling både spiller, trener og ekspert. I dag kommentarer han Norge åpningskamp mot Bahrain i OL-kvalifiseringen.

- Det er litt spesielt, men moro. Det var rart å få så mye skryt som kommentator som jeg fikk under EM. Jeg er vant til å få slakt og skryt på håndballbanen. Jeg tok ikke det helt innover meg i begynnelsen. Jeg kommenterte jo bare det jeg så. Men det er klart at det er veldig hyggelig å få gode tilbakemeldinger. Det setter jeg veldig pris på, forteller Kjelling til Dagbladet.

- Har du lyst til å fortsette som ekspertkommentator?

- Ja, jeg er veldig positiv til det. Jeg gleder meg til å kommentere OL-kvalifiseringen nå. Neste mesterskap har TV 2, så vi får se. Men jeg er absolutt positiv, sier håndballprofilen.

- Starten på noe stort I dag møter Norge Bahrain. Lørdag er Danmark Norges motstander, mens det hele avsluttes mot Kroatia på søndag. De to beste fra hver gruppe til OL.

- Det er veldig åpent. Danmark har litt å revansjere fra EM, men har et veldig bra lag og en god historie. Kroatia tok bronsen fra Norge og er kanskje ørsmå favoritter hvis jeg må trekke fram noen. Norge viste i januar at de er å regne med og har gode sjanser, sier Kjelling.

- Jeg tror ikke det Norge gjorde i EM, var over lagets evne. Det var starten på noe stort, men på den veien vil prestasjonene svinge. Motstanderne har mer respekt for Norge nå. Å prestere så bra i et helt mesterskap, er ikke et blaff.

Kjelling karakteriserer OL som det største en håndballspiller kan oppleve. Men et comeback på landslaget er helt utelukket selv om Norge skulle komme til Rio.

- Nei, jeg er ikke bra nok i kneet til at det er aktuelt, svarer 35-åringen.

Motsanderne frykter Norge Han tror Norges motstandere har en annen tilnærming til kampene mot Christian Berges menn enn de hadde før mesterskapet i januar.

- Før var ikke Norge sett på som den store trusselen, men nå må Kroatia og Danmark være skjerpet og gi alt. De frykter nok ingen enkeltspillere, men kollektivet. Det er Norges styrke. Samtidig er det jo gode individuelle spillere og prestasjoner som settes sammen til en helhet.

- Norge har nå det beste laget og de beste trenerne vi har hatt noen gang. Det er bare å se på resultatene, mener Kjelling.

Flere norske spillere i internasjonale toppklubber er en viktig del av suksessoppskriften.

- Tidligere hadde vi bare Jan Thomas Lauritzen på høyrebacken. Nå står de jo i kø i denne posisjonen. Vi har flere spillere som presterer bra i Europa nå, på samme måte som vi hadde da vi slo igjennom i VM i Tunisia. Jo flere som presterer i de store ligaene, jo bedre blir landslaget, tydeliggjør Kjelling.

- Jeg tror ikke de skal ha noe problemer med å takle presset. Mange av de norske gutta spiller store kamper hver uke med mer press enn hva de har på landslaget. Presset kommer nok ikke til å påvirke dem noe særlig, tror håndballspilleren, treneren og eksperten.

Kampprogrammet i Norges kval-gruppe (3):
Fredag: Norge - Bahrain 18.00, Danmark - Kroatia 20.30.

Lørdag: Kroatia - Bahrain 18.00, Danmark - Norge 20.30.

Søndag: Kroatia - Norge 18.00, Danmark - Bahrain 20.30.

Gruppe 1 (i Gdansk, Polen): Tunisia, Chile, Polen, Makedonia.

Gruppe 2 (i Malmö, Sverige): Spania, Slovenia, Iran, Sverige.

De to beste fra hver gruppe til OL. Seks lag er allerede kvalifisert gjennom kontinentale mesterskap.

OL-KVALIFISERING:  Sander Sagosen og hovedtrener Christian Berge starter OL-kvalifiseringen mot Bahrain i dag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OL-KVALIFISERING: Sander Sagosen og hovedtrener Christian Berge starter OL-kvalifiseringen mot Bahrain i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart