<strong>SLUTTSPILLHELT:</strong> Kristian Kjelling ble den store helten da Aalborg ble sluttspillmestere i Danmark.Foto: Morten Rakke / Scanpix
SLUTTSPILLHELT: Kristian Kjelling ble den store helten da Aalborg ble sluttspillmestere i Danmark.Foto: Morten Rakke / Scanpix Vis mer

Kjelling helt i dansk finaledrama

Satte avgjørende straffekast bak landslagskollega Ole Erevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||AaB er dansk sluttspillmester i håndball for første gang etter en svært spennende finale. Kristian Kjelling spilte hovedrollen i den historiske seieren.

Nordmannen var finalens store spiller og kronet en kruttsterk kamp med å banke inn den avgjørende straffen som sendte AaB-fansen til himmels.

Kolding og AaB hadde vunnet én kamp hver i best av tre-serien. Og det ble ikke mindre jevnt i den avgjørende, tredje kampen i Gigantium i Aalborg.

Det sto 28-28 etter full tid i en kamp som regjerende mester Kolding med Ole Erevik i mål hadde ført, men aldri maktet å drepe.

Kjelling hadde banket inn hele 14 mål i løpet av de to omgangene og satte sin første sjumeter. Han gjorde heller ingen feil da han fikk muligheten til å avgjøre det danskene kaller en «gyser»foran 5000 tilskuere.

32-33-seieren ga AaB klubbens første sluttspillgull. Kolding har hele tolv fra før.

(NTB)

Dansk sluttspill håndball menn lørdag, finale 3. kamp (best av 3):

AaB — Kolding 28-28, 5-4 på straffer (sammenlagt 2-1).
AaB er dansk sluttspillmester. Kristian Kjelling scoret den avgjørende straffen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer