SLUTTSPILLHELT: Kristian Kjelling ble den store helten da Aalborg ble sluttspillmestere i Danmark.Foto: Morten Rakke / Scanpix
SLUTTSPILLHELT: Kristian Kjelling ble den store helten da Aalborg ble sluttspillmestere i Danmark.Foto: Morten Rakke / ScanpixVis mer

Kjelling helt i dansk finaledrama

Satte avgjørende straffekast bak landslagskollega Ole Erevik.

|||AaB er dansk sluttspillmester i håndball for første gang etter en svært spennende finale. Kristian Kjelling spilte hovedrollen i den historiske seieren.

Nordmannen var finalens store spiller og kronet en kruttsterk kamp med å banke inn den avgjørende straffen som sendte AaB-fansen til himmels.

Kolding og AaB hadde vunnet én kamp hver i best av tre-serien. Og det ble ikke mindre jevnt i den avgjørende, tredje kampen i Gigantium i Aalborg.

Det sto 28-28 etter full tid i en kamp som regjerende mester Kolding med Ole Erevik i mål hadde ført, men aldri maktet å drepe.

Kjelling hadde banket inn hele 14 mål i løpet av de to omgangene og satte sin første sjumeter. Han gjorde heller ingen feil da han fikk muligheten til å avgjøre det danskene kaller en «gyser»foran 5000 tilskuere.

32-33-seieren ga AaB klubbens første sluttspillgull. Kolding har hele tolv fra før.

(NTB)