Kjelling i bråk etter Serbia-kamp

I kveld møter han dem igjen.

ST. GALLEN (Dagbladet.no): Norge ledet kampen mot Serbia og Montenegro nesten hele veien under VM i fjor. Mot slutten sloss derimot serberne seg forbi Norge i målprotokollen.

Kristian Kjelling prøvde desperat å utlikne i siste sekund, men frikastet hans endte i magen til Goran Djukanovic og Norge tapte 24-25.


«Mora di er ei hore!» ropte Djukanovic til Kjelling.

Den kommentaren falt i dårlig smak og Kjelling spratt opp og dyttet til Serbia-spilleren. Da kom flere spillere til og det var ikke langt unna å ende i et skikkelig basketak.


Liker at det koker
I kveld kommer Kristian Kjelling til å stå ansikt til ansikt Djukanovic & Co. igjen.

- Det er ikke noe ondt blod mellom meg og serberne. Jeg kommer ikke til å tenke på den situasjonen når jeg går på banen, sier Kjelling til Dagbladet.no.

Men at det blir tøft nok en gang, det legger han ikke skjul på.


- De spiller litt ufint, og har en litt annen måte å fighte på. Når de sier at det skal bli en krig, så mener de nettopp det, sier Spania-proffen.

TØFFE TAK: Gjennom hele fjorårets VM-kamp mellom Serbia og Montenegro og Norge, ble Kristian Kjelling tatt hardt. Etter kampslutt ropte en serber obskøniteter til Kjelling, og det ble tilløp til håndgemeng. I morgen møtes lagene igjen i mellomspillet i EM. Foto: Scanpix
TØFFE TAK: Gjennom hele fjorårets VM-kamp mellom Serbia og Montenegro og Norge, ble Kristian Kjelling tatt hardt. Etter kampslutt ropte en serber obskøniteter til Kjelling, og det ble tilløp til håndgemeng. I morgen møtes lagene igjen i mellomspillet i EM. Foto: Scanpix Vis mer

- Men det er jo bare gøy når det koker litt.


- Legger opp til krig
Gunnar Pettersen har fått med seg at Serbia spiller tøft også her i EM. Spesielt mot Island gikk det hardt for seg.


- De kan være ufine. Derfor er det viktig at spillerne våre holder hodet kaldt. Det kan være fristende å ta igjen etter en takling, men det må vi unngå, sier Pettersen til Dagbladet.no.

Han kommer derfor ikke til å be gutta svare med samme mynt.

- De har en trener som legger opp til krig, sier GP.


- Har noen tøffinger vi også
Serbia og Montenegro er i samme situasjon som Norge, med null poeng i sekken fra gruppespillet. De kommer neppe til å selge seg billig mot Norge, for det laget som taper i morgen kan ikke gå videre fra mellomspillet.

- Vi har jo noen tøffinger vi også, sier Kjelling.

Vel vitende om at spillere som Johnny Jensen og Preben Vildalen nok kommer til å bite fra seg i forsvar.


Slik mener Kjelling at Serbia må tas:

- Vi må la ballen gjøre jobben. Vi kan ikke basere oss på å gå av dem hver gang.

Portland-rykter

Kristian Kjelling er toppscorer i den spanske eliteserien, og har blitt en stor stjerne også der nede. Han er derfor et hett navn på spillermarkedet.

Til sommeren forlater han Ademar Leon, men det er foreløpig uklart hvor han ender.

Under EM har Gunnar Pettersen gikk spillerne streng beskjed om at de ikke skal snakke med klubber som er interessert i dem.

Det har likevel oppstått rykter om at Kjelling allerede skal være klar for stor for de spanske seriemesterne Portland San Antonio. Kroatiske Ivano Balic, som selv spiller der, skal ha sagt at Kjelling kommer.


- Det er bare tull. Jeg har snakket med Balic, og han sier at han ikke har sagt dette, sier Kjelling til Dagbladet.no.

TRÅKKER TIL: Kristian Kjelling og Norge tapte 24-25 mot Serbia og Montenegro i fjorårets håndball-VM. Kjelling prøvde å score på et direkte frikast i sluttsekundene - det endte med slåsskamp.