Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball:

Kjelling irriterer seg over Elverum-dommen: - Håpløst

Skulle helst sett at dommen falt tidligere denne uka.

IRRITERT: Kristian Kjelling skulle helst visst om dommen i går eller mandag. Ikke på kampdagen mot Elverum. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IRRITERT: Kristian Kjelling skulle helst visst om dommen i går eller mandag. Ikke på kampdagen mot Elverum. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I dag kom domsavsigelsen fra Norges Håndballforbund mot Elverum og deres trener Michael Apelgren, etter at Elverum-treneren innrømmet fire røde kort med vilje i den nest siste seriekampen mot Lillestrøm Topphåndball.

Saken ble anmeldt, og da påtalenemndas innstilling lekket ut via lokalavisa Østlendingen forrige uke, var den knallhard.

For Apelgren risikerte ikke bare å bli utestengt fra all håndball i én måned. Avisa erfarte at treneren ikke ville få muligheten til å verken lede, trene eller kommunisere med laget på de 30 dagene han kunne ende opp med å utestenges.

I innstillingen skal det også ha stått at han heller ikke fikk jobbe fra Elverum Håndballs lokaler i den aktuelle perioden.

Visste ikke hvem som skulle dra til Drammen

I dag kom altså domsavsigelsen, og den var - heldigvis for Apelgren - noe mildere.

Apelgren utestenges i én måned, men maks tre kamper. Tre av spillerne, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar utestenges i to kamper.

Karantenetiden trår først i kraft når dommen eventuelt er akseptert av Elverum Håndball. Dagbladet har forsøkt å nå daglig leder Erik Henriksen og trener Michael Apelgren, uten å lykkes.

Ifølge Østlendingen visste ikke klubben en drøy time før avreise mot Drammen hvem som ble med på spillerbussen for å spille kvartfinale nummer to.

- Det er de som sitter i sportslig utvalg som sammen med Michael Apelgren nå gjøre en vurdering på hva det er lurt å gjøre videre, sier Henriksen til avisa.

Ifølge Østlendingen steg Apelgren av bussen rett før avgang mot Drammen, og godtok straffen på en måned utestengelse.

- Hylekoret i Norge tok helt av

Dermed må guttene hans klare seg uten treneren sin når de møter Drammen Håndballklubb i kveld, der håndballstjerna Kristian Kjelling er trener.

Den tidligere landslagsspilleren synes det er bra at det ikke endte opp med straffen det først var snakk om, at Apelgren ikke skulle få ha kontakt med spillerne.

Ellers har han ikke så mange meninger om selve straffen, men sier «hylekoret i Norge tok helt av», og håper man blir ferdig med saken raskt.

Helst skulle de allerede ha fått en avklaring på mandag eller tirsdag, for Drammens del.

- Det jeg synes er veldig synd, sånn med DHK-drakta på, er at vi får beskjed om det her på kampdag. Vi får ikke muligheten til å forberede oss på at de har tre spillere ute, som mest sannsynlig endrer spesielt forsvaret deres. Det synes jeg er håpløst, sier Kjelling til Dagbladet.

Han vet saken ikke handler om Drammen HK, men synes det kunne vært oppe til vurdering når straffen skulle komme.

- Men jeg må få påpeke at dette handler ikke om oss, bare så det er sagt. Men det er dumt for oss som lag. Det er tre relativt viktige spillere som eventuelt står over, så de stiller kanskje med frimerke på en spiller hele kampen, forteller Kjelling.

- Må kline til

I sluttspillet er det best av tre kamper som gjelder. Det betyr at om Drammen vinner i dag, må det spilles et returoppgjør om tre dager. Kjelling har trua, særlig siden Drammen ikke har noe å tape.

- Jeg ville svart ja om vi hadde hatt mandag og tirsdag på å forberede oss, svarer Kjelling på spørsmål om Drammen kan få en fordel av Elverum-dommen.

Nå tar han og laget det som det kommer, og gleder seg til å få saken ut av verden.

- Vi har hatt fem kamper mot Elverum, alle har vært tøffe. Jeg håper vi klarer å ta dem i dag. De har vært Norges desidert beste lag gjennom hele sesongen, nå må vi bare kline til, sier DHK-treneren.

- Mange er uenige med det Elverum har gjort

TV 2-kommentator Harald Bredeli synes straffen til Apelgren er grei, og at forbundet sier klart og tydelig fra at de ikke vil ha slikt i håndballverden.

- Nå kan han også gå på jobben og trene laget. Jeg synes det er en rettferdig dom. Påtalen var jo først overraskende streng. Men nå er ikke jeg jurist, bare en synser, sier Bredeli til Dagbladet.

I sosiale medier har det vært delte meninger om hvorvidt det er Apelgren som er «problemet» eller om det er regelen om at de røde kortene blir med inn i sluttspillet som er problemet.

- Hvis det var en måte å markere at regelen er dum og at Apelgren er uenig, så har de nå fått markert, og så har de tatt støyten for det. Og den støyten er ganske tøff. Jeg hadde foreslått at de hadde jobba via andre kanaler. Det er veldig mange som er uenige med det Elverum har gjort, det er ingen andre enn de i klubben der som synes dette var greit, sier Bredeli.

- Smart å bli ferdig med saken

Da Dagbladet snakket med Bredeli hadde ikke klubben bestemt seg for om de skulle anke. Nå er det kjent at Apelgren godtar straffen, men det er fortsatt usikkert om de tre spillerne skal spille kampen mot DHK, eller om de setter seg på tribunen.

Den engasjerte kommentatoren håpet uansett at klubben ikke anket.

- Det er smart å bli ferdig med saken så lenge straffen er som den er nå. Hadde det vært den første straffen hadde jeg nok anka om det var meg. Men nå tror jeg ikke det er så mye mer å hente.

- Tror du Apelgren kunne sluppet unna straff om han ikke hadde innrømmet alt etter kampslutt?

- Det vet jeg ikke. Hadde det vært en sivil straffesak ville innrømmelse kommet deg til gode. Om det er gjort her vet jeg ikke. Det er en del regler som skiller.

Klokka 18.00 braker det løs i Drammen mellom de to lagene. Den kampen skal Bredeli forsøke å få med seg.

- Elverum har bra muligheter selv om de eventuelt blir litt redusert i kveld. I utgangspunktet skal de ha gode muligheter mot Drammen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media