Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjelling kan være tilbake for Norge i oktober

- Hvis alt går etter planen, så er han klar til EM-kvaliken, sier landslagssjef Gunnar Pettersen.

(Dagbladet.no): I går kveld gikk nyheten om at håndballspiller Kristian Kjelling (27) gir seg på landslaget Medie-Norge rundt.

Riktignok holdt han døra åpen for et comeback - og det kan komme allerede i oktober, akkurat i tide til EM-kvalifiseringen. Det sier landslagssjef Gunnar Pettersen, som akkurat har avsluttet et møte med Kjelling i Spania i dag.

- Kristian og jeg ble for et par uker siden enige om at dette kan være et greit tidspunkt for å få orden på skaden i kneet. Han skal gjennom en operasjon etter sesongslutt i mai, og deretter bruker han sommeren og tidlighøsten til opptrening, sier GP til Dagbladet.no.

- Hvis alt går som vi håper, så er han tilbake på landslaget i oktober, forteller Pettersen.
 
Han ble forundret da flere medier i går antydet at Kjelling hadde sagt endelig nei til Norge.

- Jeg ville snakke med Kristian igjen, slik at jeg var helt sikker, før jeg ga min kommentar, sier han om hvorfor han ikke har vært tilgjengelig for å rydde opp i uklarhetene.

- Det finnes ikke noe godt tidspunkt 

Det som uansett har vært klart hele tida, er at Kjelling mister både VM- og OL-kvalifiseringen. Pettersen avviser at tidspunktet for landslagspausen er ugunstig.

- Sånn er det hele tida, det finnes ikke noe godt tidspunkt. Programmet til spillerne er så tett at de aldri får hentet seg inn igjen. Dette håndball-problemet er det faktisk en konferanse om i Wien akkurat nå, forteller landslagssjefen.

SNART TILBAKE: Ryktene om at Kristian Kjelling er ferdig på landslaget for godt, er betydelig overdrevet. Allerede i oktober kan han være tilbake i rødt. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SNART TILBAKE: Ryktene om at Kristian Kjelling er ferdig på landslaget for godt, er betydelig overdrevet. Allerede i oktober kan han være tilbake i rødt. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Etter jumpers knee-operasjonen, som gjennomføres så fort som mulig etter sesongslutt, må Kjelling regne med en måned med hvile, til et stykke ut i juni.

Deretter følger noen måneder med opptrening fram mot den spanske sesongstarten.

- OL kommer for tidlig

Men i forkant av den ligger også et OL, som Norge riktignok må kvalifisere seg for først.

- Et eventuelt OL tror jeg ikke vi skal tenke på, det kommer for tidlig. Kjelling har gått halvskadd i halvannet år nå, og en pause er nødvendig for å sikre håndballframtida hans, sier Pettersen.

Paradoksalt nok kan Kjellings retur på landslaget sammenfalle med at treneren trekker seg, noe som nok gir grobunn for spekulasjonene om at forholdet deres ikke er det beste.

- Jeg kan forsikre at vi har et meget godt personlig forhold, det bekreftet Kristian seinest i dag. At vi av og til kan ha faglige uenigheter, er noe helt annet, sier Pettersen til Dagbladet.no.

- Vanskelig å erstatte

image: Kjelling kan være tilbake for Norge i oktober

Dette er også Håvard Tvedtens inntrykk. Kjellings gode kamerat synes det er synd at landslaget må klare seg uten ham i OL- og VM-kvaliken.

- Han er veldig vanskelig å erstatte, for han har en spesiell spillestil og gjør spektakulære ting. Det blir kjedelig og trist at han ikke er med, sier Tvedten til Dagbladet.no.

- Det er alltid kjedelig med forfall, men det gir samtidig en mulighet til å teste nye spillere. Når det er sagt: en Kjelling på topp hadde vi selvfølgelig trengt, sier Pettersen om at han må klare seg uten teknikeren i OL- og VM-kvaliken.

Tvedten talte sjøl litt på knappene angående videre landslagsspill etter EM, men han forsikrer at Kjellings pause ikke påvirker hans beslutning om å fortsette for Norge.

- Det er en ære å spille med flagget på brystet. Jeg lar meg ikke stoppe av et vondt kne, spøker han, med henvisning til kameratens begrunnelse for å trappe ned totalbelastningen.

Tror ikke på flere forfall nå

- I forhold til i EM er vi uten Glenn Solberg, Frode Hagen, Johnny Jensen, Kristian Kjelling og Jan Thomas Lauritzen i OL- og VM-kvaliken?

- Det blir selvfølgelig en stor utfordring for oss andre. Men samtidig har vi mange gode spillere som står klar til å ta over. Faktisk kan det bidra til en ny giv, mener Tvedten, men innrømmer samtidig at det kan ta tid å få bygget et nytt lag.

- Vet du om det kommer flere forfall nå?

- Nei, og de som har ikke har sagt fra om at de trekker seg nå, må nok bare belage seg på å bli med, ler Tvedten, som har visst om Kjellings landslagspause en stund.

Heller ikke landslagskollega Bjarte Myrhol har hørt noe om at spillerfrafallet fortsetter.

- Nei, og det er vel nok nå, konstaterer han.

KRANGLETE KNE: Men nå tar Kristian Kjelling - med landslagssjefens velsignelse - grep for å få orden på problemet. Da spiller det ikke så stor rolle at det koster ham OL- og VM-kvaliken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media