Kjelling må velge mellom VM og operasjon

- Nedslående beskjed, sier 30-åringen.

MAGESMERTER: Kristian Kjelling har slitt med smerter i magen i lang tid. Nå vurderer han å legge seg under kniven allerede før VM. 
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
MAGESMERTER: Kristian Kjelling har slitt med smerter i magen i lang tid. Nå vurderer han å legge seg under kniven allerede før VM. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Kristian Kjelling (30) har slitt med smerter i magen over lengre tid.

Etter undersøkelser i går anbefaler legene operasjon.

- Med nok hvile mellom øktene kan jeg fortsette å spille og trene som før, men på et eller annet tidspunkt må jeg operere. Om det blir nå, eller til sommeren, må jeg blant annet konferere med min arbeidsgiver Aalborg om, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.

- VM kan ryke
Kjelling har i lengre tid slitt med smerter i nederste delen av magen, særlig etter store belastninger, og legene ved Norges idrettsmedisinske institutt (NIMI), var entydige i sine konklusjon etter undersøkelsene i går.

- De sier jeg må foreta et inngrep, det vil si å gjøre et snitt i vevet i nederste delen av magen, for at jeg skal kunne bli helt bra igjen. Det er jeg selvsagt innstilt på å gjøre, spørsmålet er bare når, sier Kjelling.

- Frykter du at resten av sesongen i Danmark og VM i Sverige ryker?

- Ja, klart. Hvis jeg velger operasjon nå, gjør det nok det, men som sagt: Jeg vil konferere med Aalborg og landslagsledelsen før jeg bestemmer meg, sier Kjelling.

- Helsa foran alt
Landslagssjef Robert Hedin sier til Dagbladet at helsa går foran alt, og at det — til syvende og sist — må være Kjelling selv som bestemmer når han vil opereres.

- Vi ønsker selvsagt en Kristian Kjelling i god form til VM, men det må ikke gå på bekostning av helsa til gutten. Dette er noe han må ta stilling til i samarbeid med det medisinske støtteapparatet, sier Hedin.

VM i Sverige avvikles i perioden 13. til 30. januar 2011, og i øyeblikket er Kjelling godt i gang med sesongen i danske Aalborg.

- Det har gått bra i det siste, så denne beskjeden var naturlig nok nedslående, men jeg var samtidig forberedt på det verste, sier Kjelling.

Kan bli klubbløs
Gårsdagens beskjed kommer på toppen av at AaB Håndbold, Kristian Kjellings nåværende danske klubb, på mandag bestemte seg for å prioritere bort håndball etter denne sesongen, for bare å satse på fotball og ishockey. Klubben har gått med store underskudd i flere
sesonger.

- I øyeblikket vet jeg ikke hvor jeg spiller neste sesong, men det er ikke min største bekymring akkurat nå, sier Kjelling, som er inne i andre året av en treårskontrakt.

- Det jobbes med en ny klubb i Ålborg, med nye investorer. Det er bra interesse i byen. Håndballen har egne sponsorer, og det blir spennende å se om de vil satse videre. Det er i alle fall et fantastisk potensial for å drive videre, sier han.