Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjelling og Drammen sikret seriesølvet

Drammens håndballherrer slo Bækkelaget 30-26 i siste serierunde og holdt Arendal bak seg i kampen om seriesølvet i eliteserien.

Zagreb, Kroatia 20180121.
Kristian Kjelling utenfor hotel Panorama i Zagreb.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Zagreb, Kroatia 20180121. Kristian Kjelling utenfor hotel Panorama i Zagreb. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen passerte Arendal i sølvkampen i nest siste runde, og onsdag kunne trener Kristian Kjelling og hans elever juble for at sølvmedaljene var i boks.

Erik Alm og Hermann Vildalen ledet an for Buskerud-klubben med seks scoringer hver i firemålsseieren over Bækkelaget. Samtidig gjorde målvakt Mathias Kolstad Holm en ny kjempekamp.

– Jeg lever i kampen med laget, men ender nok på en redningsprosent på 45. Det er jeg kjempefornøyd med, sa han til Drammens Tidende etter kampslutt.

– De første 20 minuttene av første omgang var veldig gode. Det svingte litt i matchen, men vi vant dette sølvet. Vi hadde fire matchballer mot tøffe lag som Haslum, Arendal, Halden og Bækkelaget, og vi tok tre og en halv av dem. Det holdt til sølv, tilføyde han overfor lokalavisen.

ØIF Arendal, som måtte ta til takke med bronsemedaljene, røk på sin side 19-25 borte mot Kolstad i serieavslutningen. Resultatet var uansett betydningsløst i medaljekampen så lenge Drammen vant sin kamp.

Seriemester Elverum tok sin seier nummer 19 i grunnspillet da Haslum ble slått 25-21 onsdag. André Lindboe ble mestscorende for hedmarkingene med sju mål på 11 skudd.

Bodø vant på sin side 33-28 hjemme mot Falk Horten i det som også var en betydningsløs kamp for mannskapet til Børge Lund. Nordlandsklubben må i alle tilfeller ut i kvalifisering mot St. Hallvard for å redde plassen på øverste nivå i norsk håndball. Det var klart allerede etter forrige runde.

Fra før er både Sandnes og Nøtterøy nedrykksklare, mens Runar Sandefjord og Nærbø kommer opp fra 1. divisjon.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!