Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjelling og Lund tilbake på landslaget

Nå skal Hedins menn spille på et større register.

TILBAKE: Kristian Kjelling skal i oktober spille sine første landskamper siden VM i januar. Foto: AFP
TILBAKE: Kristian Kjelling skal i oktober spille sine første landskamper siden VM i januar. Foto: AFP Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no) Landslagssjef Robert Hedin plukket i dag ut de spillerne som skal representere Norge i tyskernes Super Cup.

Håndballgutta er invitert til firenasjonersturneringen i slutten av oktober, hvor de skal møte Tyskland, Danmark og Sverige.

Kristian Kjelling har levert en sterk seriestart i Aalborg, og er nå tilbake på landslaget for første gang siden VM i januar. Den tidligere Spania-proffen har lenge slitt med en kneskade, men nå er han smertefri og full av overskudd.

- Kristian har spilt veldig bra i sin nye klubb, og er en viktig mann for oss. Han gjør det lille ekstra, sider Hedin til Dagbladet.

Lund skal drilles inn
Børge Lund er med for første gang under Hedins ledelse, etter at skader og stor belastning har ført til at han har måttet takke nei tidligere. Hedin vil derfor bruke mye tid framover på å få playmakeren inn i systemet sitt.

- Hvilke andre ting skal dere fokusere på i Super Cup?

- Vi sleit i VM med at vi spilte for lite variert og mye ble trykket inn mot midten. Vi må få et større register å spille på.

Svensken tok over etter Gunnar Pettersen for ett år siden, men det første halvåret hans ble svært hektisk - siden han fortsatt var klubbtrener i Melsungen.

- Det har vært et fantastisk morsomt år, men jeg rakk ikke tenke så mye i starten. Det er først nå jeg kan følge opp spillerne skikkelig og få et bedre inntrykk av eliteserien, sier Hedin.

SUPERTURNERING: Robert Hedins håndballgutter er invitert til en prestisjeturnering i Tyskland. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
SUPERTURNERING: Robert Hedins håndballgutter er invitert til en prestisjeturnering i Tyskland. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

Tøff EM-gruppe
I tillegg til Super Cup i Tyskland skal gutta også spille turneringer i Sverige og Danmark på nyåret, før EM i Østerrike starter mot Kroatia 19. januar. Norge skal også møte Russland og Ukraina i gruppespillet.

Norge var svært nær en VM-semifinale forrige sesong, men Hedin tør ikke love at gutta tar det siste steget i januar.

- Den første målsettingen er å gå videre fra gruppespillet, noe som blir tøft. Klarer vi det er det veldig lite som skiller lagene og alt må klaffe for at vi skal komme oss til en semifinale, sier han.

Også i EM på hjemmebane for halvannet år siden var Norge nær en plass i semifinalen, men på herresida er det så tøft i toppen at det er små marginer som skiller mellom en bronse og en plass nærmere tiende.

Til nå har ikke Norge hatt disse marginene på sin side.

PS! De to Fyllingen-spillerne Magnus Dahl (20) Torbjørn Aamelfot (18) er med på landslaget for første gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media