VILLE HA HEDIN: Kristian Kjelling (t.v.) sier til Dagbladet at han skrøt av Robert Hedin til Aalborg-styret før landslagstreneren ble ansatt i midten av oktober. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VILLE HA HEDIN: Kristian Kjelling (t.v.) sier til Dagbladet at han skrøt av Robert Hedin til Aalborg-styret før landslagstreneren ble ansatt i midten av oktober. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Kjelling og Tvedten var med å hente Hedin til Aalborg

Landslagsspillerne jobbet i kulissene.

HELSFYR (Dagbladet): Robert Hedin ble ansatt som Aalborg-trener i midten av oktober og svensken skal kombinere jobben med rollen som norsk landslagssjef.

I Aalborg spiller nordmennene Håvard Tvedten, Kristian Kjelling og Ole Ervik.

Til Dagbladet sier Tvedten at han var med å hente landslagssjefen til Danmark.

- Jeg hadde en finger med i spillet. Robert (Hedin) er en fantastisk trener, og jeg kom med en anbefaling til klubben. Samtidig tok jeg en prat med Robert selv, sier Tvedten til Dagbladet.

Landslaget er denne uka samlet i Norge for å spille Bring Cup mot Makedonia, Portugal og Litauen.

- Det var merkelig å se Hedin komme inn i Aalborg-garderoben for første gang, men det er ingen hemmelighet at jeg ville ha ham ned dit, sier Tvedten.

- Utelukkende positivt Hedin fikk ingen god start på trenerjobben i den danske klubben - men sto for en kjempeprestasjon da laget vant 25-24 mot suverene AG København og påførte deres første hjemmetap for sesongen.

POSITIV: Håvard Tvedten forteller at han var i kulissene da Robert Hedin ble Aalborg-trener i oktober. Foto: Roger Fosaas / STELLA PICTURES
POSITIV: Håvard Tvedten forteller at han var i kulissene da Robert Hedin ble Aalborg-trener i oktober. Foto: Roger Fosaas / STELLA PICTURES Vis mer

- Hedin kom for å redde en skakkjørt klubb uten ledelse, og jeg merker allerede nå at ting er bedre, sier Tvedten.

Kristian Kjelling er av samme oppfatning som Tvedten, og skryter av sin «nye» sjef.

- Hedin har snudd skuta. Det er utelukkende positivt at han har kommet til Danmark. Har Tvedten sagt at jeg var med å hente ham til Aalborg? Jo, jeg snakket selvfølgelig positivt om han til styret, sier Kjelling til Dagbladet.

Flere var kritiske til Hedins dobbeltrolle da den ble kjent. Blant annet NRKs håndballekspert Øystein Havang var negativ til ansettelsen.

- Det signalet han gir til håndball-Norge er at det ikke er viktigere med landslaget enn at han også kan trene et lag som Aalborg, sa Havang til NRK.

- Hyggelig Robert Hedin sier til Dagbladet at han ikke ser noe problem med å kombinere jobbene.

- Jeg har takket nei til et jobbtilbud i Hamburg, men ser ikke noe problem med å være trener i Danmark. Det er kort vei til Norge, og jeg bruker ikke mindre tid på landslaget enn vanlig, sier Hedin til Dagbladet.

SKRYTER AV SJEFEN: 
Kristian Kjelling mener Robert Hedins dobbeltrolle er en god løsning for begge parter.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SKRYTER AV SJEFEN: Kristian Kjelling mener Robert Hedins dobbeltrolle er en god løsning for begge parter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Hedin forteller at han var klar over Tvedten og Kjellings lovord før han ble ansatt i Aalborg.

- Ja, jeg har selvfølgelig snakket med dem og det er hyggelig å bli satt pris på. Vi har et godt samarbeid, sier Hedin.

Norge spiller mot Makedonia torsdag, Litauen på fredag, og Portugal lørdag.

DETTE ER TROPPEN: Disse spillerne er med i troppen til Bring Cup. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
DETTE ER TROPPEN: Disse spillerne er med i troppen til Bring Cup. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer