Kjelling-show til ingen nytte

Norge tapte med fire mål.

(Norge-Danmark 31-35) Kristian Kjelling var tilbake i praktslag, men hans ni scoringer hjalp ikke.

Det ble et nytt norsk tap i håndball-EM, mens Danmark fortsatt har en mulighet til å nå semifinalen.

Kristian Kjelling viste endelig hvilken glimrende håndballspiller han er. Etter en treg start på kampen fyrte han av sitt første skudd etter 15 minutter. Det ble flere, og han ga seg ikke før han hadde knallet inn ni baller bak de danske keeperne.

Men i onsdagens kamp ble han for alene i det norske angrepet. Ingen av de øvrige norske skytterne spilte opp mot sitt beste. Derimot viste Håvard Tvedten stor framgang. Etter å ha scoret bare fire mål på de første kampene i mesterskapet, ble det sju nettkjenninger mot Danmark.

Jevn gruppe

Etter onsdagens kamper har Russland og Kroatia seks poeng hver, mens Island og Danmark har fem. Torsdag spilles følgende kamper:

Norge - Island, Kroatia - Serbia og Montenegro, Russland - Danmark. Kroatia vinner trolig sin kamp og sikrer seg en plass i semifinalen, mens Danmark må slå Russland for å ha en mulighet til å få spille om medaljene. Den muligheten har også Island som er Norges siste motstander i mellomrunden.

Startet bra

SLEIT MOT DANSKENE: Børge Lund Og Jan Thomas Lauritzen fikk mer enn nok å hanskes med i kveldens oppgjør mot danskene. Her er det Joachim Boldsen som slipper gjennom. Foto: Scanpix
SLEIT MOT DANSKENE: Børge Lund Og Jan Thomas Lauritzen fikk mer enn nok å hanskes med i kveldens oppgjør mot danskene. Her er det Joachim Boldsen som slipper gjennom. Foto: Scanpix Vis mer

Norge startet oppgjøret best, men danskene overtok rast initiativet. Gjennom det meste av første omgang ledet våre naboer med både to og tre mål. Ved pause var stillingen 17-15 til Danmark.

Kampbildet var ganske likt etter pause. Norge holdt bra følge de første 15 minuttene, men så dro Danmark fra til 29-25. De siste ti minuttene var vi to og tre mål bak, men flere norske utvisninger gjorde at Danmark ganske enkelt kunne kontrollere inn seieren til 35-31.

Etter kampen pekte landslagstrener Gunnar Pettersen på det faktum at de norske skytterne ikke slår til samtidig.

- Jeg sa før mesterskapet at to av tre bakspillere må ha dagen samtidig for at vi skulle hevde oss. Det er bare i kampen mot Portugal det har skjedd, sa Gunnar Pettersen til TV 2. (ANB)

OVERLEGNE: Danskene ble et nummer for store.