Kjelling utestenges for «uetisk adferd»

Betalte motstander 15 000 kroner for å slå rival.

UTESTENGES: Kristian Kjelling og Magnus Gullerud er ilagt bot og karantene for å henholdsvis ha gitt og mottatt en pengegave i forbindelse med en dansk seriekamp.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UTESTENGES: Kristian Kjelling og Magnus Gullerud er ilagt bot og karantene for å henholdsvis ha gitt og mottatt en pengegave i forbindelse med en dansk seriekamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det danske idrettsforbundet (DIF) har idømt totalt 26 spillere fra Bjerringbro-Silkeborg og Sønderjyske bøter og karantener i en sak om kampfiksing. Det skriver BT.

Kristian Kjelling (34) og lagkameratene skal ha lovet Sønderjyske-spillerne 15 000 kroner i betaling om de vant den siste grunnspillskampen mot Skanderborg forrige sesong.

Med den ekstra gulroten som motivasjonsfaktor, vant Sønderjyske. Pengene skal derfor ha blitt overført til lagets botkasse.

På bakgrunn av det har DIF nå ilagt åtte spillere fra Bjerringbro-Silkeborg og 18 fra Sønderjyske en bot på 1000 kroner og én dags karantene, som må sones innen året er omme.

- Spillerne er ilagt en relativt mild sanksjon, men det er dog snakk om en karantene. Det handler ikke om kampfiksing, men om en annen og mildere form for uetisk adferd, sier Torben Jenssen, forman for DIFs kampfiksingsorgan.

Norske Magnus Gullerud (22), som spiller på laget som mottok pengene, er også blant de utestengte.

Til Dagbladet kommer den norske landslagsspilleren med følgende uttalelse:

- Forrige sesong tok laget en kollektivt dårlig beslutning. Det er nå avklart på forbundsnivå her i Danmark at dette ikke har noe med kampfiksing å gjøre, men at det er uetisk adferd. Noe den milde straffen også avspeiler. Vi valgte å stå sammen som lag om straffen, uavhengig hvor mye den enkelte har vært involvert. Dette er det nå kun en liten gruppe som står bak. Men avgjørelsen om uetisk adferd tar jeg til etterretning, sier Kjelling til Dagbladet.

• Forklaring: En såkalt botkasse er en velkjent måte for forskjellige idrettslag å samle inn penger på. Normalt sett finnes det interne regler som straffes med bot om de ikke følges. Dette kan være alt fra å møte for seint til trening til å glemme utstyr på treningsfeltet eller ikke å ha skrudd av mobiltelefonen før et spillermøte. Pengene betales så inn i botkassen, før de som oftest brukes til et felles formål etter sesongen. Det er en slik type botkasse Bjerringbro-Silkeborg-spillerne skal ha bidratt med 15 000 kroner til.