Kjelling utsetter mage-operasjonen

God VM-nyhet for Norge.

SATSER PÅ VM: Kristian Kjelling håper magesmertene holder seg på et lavt nivå, slik at han får med seg viktige Aalborg-kamper og VM i Sverige. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
SATSER PÅ VM: Kristian Kjelling håper magesmertene holder seg på et lavt nivå, slik at han får med seg viktige Aalborg-kamper og VM i Sverige. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): På toppen av at Kristian Kjelling fikk beskjed om at klubben hans Aalborg skal legge ned håndballsatsingen, ble det tidligere denne uka klart at han må gjennom en operasjon.

- De sier jeg må foreta et inngrep, det vil si å gjøre et snitt i vevet i nederste delen av magen, for at jeg skal kunne bli helt bra igjen. Det er jeg selvsagt innstilt på å gjøre, spørsmålet er bare når, sa Kjelling til Dagbladet.

Nå har han bestemt seg og han krysser fingrene for at det skal gå bra.

Mindre smerter - Vi er blitt enig om at vi venter med operasjonen. Jeg har trent i dag og synes det er mindre smertefullt enn tidligere. Jeg er med i kamp på søndag (mot Valladolid i Champions League) og satser på å være med fremover, sier han til TV 2.

Dermed går forhåpentligvis ikke VM i vasken.

Kjelling hadde nemlig gått glipp av VM dersom han hadde lagt seg under kniven nå. Det hadde også vært særdeles ugunstig for Aalborg, som også trenger skuddarmen hans.

Samtidig er det en liten risiko å vente.

Følges tett For hvis smertene blir for store, kan han spille for verken klubb- eller landslag.

- Vi vil naturligvis følge med på hvordan Kristians kropp reagerer og vurdere situasjonen fortløpende, sier AaB-sportsdirektør Jan Larsen til klubbens hjemmeside.

Norge møter Island, Ungarn, Østerrike, Japan og Brasil i gruppespillet, og bør komme seg videre til mellomspillet. Der venter trolig Spania, Tyskland og Frankrike - tre av verdens aller beste lag.