Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjelling vil spille VM i lange tights

Han sover til og med i «strømpebuksene».

MED ELLER UTEN? Kristian Kjelling kommer i hvert fall til å spille i lange ermer i VM-åpningen i morgen. Muligens også tights. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
MED ELLER UTEN? Kristian Kjelling kommer i hvert fall til å spille i lange ermer i VM-åpningen i morgen. Muligens også tights. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

JÖNKÖPING (Dagbladet): Håndballgutta gjennomførte i ettermiddag den siste skikkelige økta før fredagens VM-start mot Japan.

Kristian Kjelling spilte med lange tights under shortsen.

Ikke fordi det er siste mote og ei heller fordi det var kaldt i hallen.

Eget selskap Kjelling mener nemlig de lange, trange buksene er så bra for ham at han også vil bruke dem i mesterskapet. Han vil dessuten spille med lange ermer under drakta.

- Jeg bruker dem hele tida og sover til og med i de lange tightsene. Jeg vet ikke om IHF (det internasjonale håndballforbundet) vil si noe på det, men kommer i hvert fall til å prøve meg med langermet, sier Kjelling til Dagbladet.

FRYSER IKKE: Det er ikke på grunn av temperaturen i hallen Kristian Kjelling spiller i tights. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FRYSER IKKE: Det er ikke på grunn av temperaturen i hallen Kristian Kjelling spiller i tights. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Han er selv medeier i selskapet Ideomeo Sport som har agentur på undertøyet. Ideen kom da han spilte sammen med danske Lars Jørgensen i Portland San Antonio i Spania for noen år siden.

- Det startet med at Lars og jeg kom borti to produkter i Spania. En stasjonær treningssykkel og dette sportsundertøyet. Det har vært en spennende prosess og nå vil vi slå oss inn på det skandinaviske markedet, sier Kjelling.

«Oh shit» Undertøyet produseres av Colibri i Barcelona.

- Det er veldig spennende og bra produkter og vi har også fått stor påvirkningskraft i forhold til hvordan det skal se ut og hvordan det skal videreutvikles. Den genseren jeg har spilt med er ikke på markedet engang, det er en prototype vi jobber med. Det er skulderbeskyttelse og kompresjon på forskjellig side for skytterne, sier Kjelling.

- Hva gjør materialet?

Kjelling vil spille VM i lange tights

- Genseren er veldig deilig, for jeg har stor utoverrotasjon i skulderen når jeg skyter, så det føles veldig godt. Den holder skulderen litt på plass, sier Kjelling, og drar opp en tights for å vise hvordan materialet virker.

- Det er veldig spesielt og stoffet er så mye tightere enn vanlig. Du får en «oh shit»-følelse når du tar den på og føler deg veldig fit, sier venstrebacken.

Sponser AG København Samtidig som Kjelling spiller VM i Sverige jobber selskapet hans inn mot Norges Håndballforbund og Scantrade - som leverer Umbro-utstyr til landslaget. Kjelling vil gjerne gi lagkameratene tilbud om og mulighet til å bruke undertøyet.

Og ikke minst vil han ha et samarbeid med Scantrade om det norske markedet.

- De har avtaler med flere hundre klubber - mens vi jobber mot butikksalg og nettsalg, sier han.

I Danmark sponser de blant annet serieleder AG København med utstyr.

- Mikkel Hansen, Danmarks størst stjerne, har spilt med de lange tightsene og vi har fått en helt syk eksponering der med dobbeltsider og tv-innslag, sier Kjelling.

Tjener ikke penger - ennå I tillegg til undertøyet jobber de også med en stasjonær treningssykkel kalt RunningBike.

- Pedalene sitter langt bak så du ligger mer framover enn på vanlige treningssykler. Derfor jobber du med magen hele veien og det er jævla tungt. Vi har hatt kontakt med produsentene i flere år, men så raskt at produktet sånn utseendemessig ikke ville vært mulig å selge i Skandinavia. Derfor har vi gått inn og tatt produksjonen til Danmark, sier Kjelling.

Kristian Kjelling lanserte for noen år siden kleskolleksjonen «Kjelling by Umbro», hvor han selv var delaktig i designprosessen. For to år siden ble derimot satsingen lagt ned, da Umbro valgte å nedprioritere fritidsklær.

Men det ga åpenbart mersmak for Kjelling - selv om Ideomeo Sport enn så lenge ikke har vært noen gullgruve.

- Vi har brukt, og ikke tjent, penger på dette så langt. Men vi er foran budsjett så langt i 2011, selv om det bare er gått to uker.

PS! Norge VM-åpner mot Japan klokka 19.10 i morgen kveld.

SATSER: Kristian Kjelling forklarer engasjert om produktene han og Lars Jørgensen håper vil slå an i det skandinaviske markedet. Foto: BJØRN LANGSEM
SATSER: Kristian Kjelling forklarer engasjert om produktene han og Lars Jørgensen håper vil slå an i det skandinaviske markedet. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
LØPESYKKEL: Kristian Kjelling og Ideomeo Sport håper å få denne sykkelen inn i treningsstudioer over hele Danmark. Foto: IDEOMEO.COM
LØPESYKKEL: Kristian Kjelling og Ideomeo Sport håper å få denne sykkelen inn i treningsstudioer over hele Danmark. Foto: IDEOMEO.COM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling