Kjelsås vil ha Myhre

LUGANO (Dagbladet): I går kveld ringte Kjelsås til Thomas Myhre i Sveits. Tilbudet den Everton-vrakede fikk var 10 kamper i norsk 1. divisjon før EM.

- Jeg kan ikke svare her og nå, men det er et alternativ. Det første jeg må gjøre er å avklare framtida mi i England, sier Thomas Myhre til Dagbladet.

Landslagets keepertrener Erik Thorstvedt har vært i det skandinaviske toppklubbmarkedet for om mulig å finne en vår-jobb til Thomas Myhre. Han har ikke lyktes. Og om tilbudet fra Kjelsås sier Thorstvedt følgende:

- Det er i hvert fall ikke noe dårligere alternativ enn å spille reservelagsfotball i England.

Et kjapt initiativ

- Alt er bedre enn Evertons reserver, sier Nils Johan Semb. - Å kontakte Thomas er smart tenkt av Kjelsås. Men før noe kan skje, må han avklare situasjonen sin i England.

Og:

- Det er veldig viktig.

Det var på et styremøte mandag kveld at Kjelsås tenkte tanken. Før Everton-keeperens problemer åpenbarte seg i gårsdagens aviser, hadde de bestemt seg for i hvert fall å prøve.

- Thomas er hjertelig velkommen hit, sier tidligere toppkeeper og klubbens daglige leder, Per Egil Nygård. - Hvis han ønsker det, kan han få spesialtrening to ganger om dagen.

Ideelt sett ønsker Thomas Myhre seg en toppserieklubb i Norge, Sverige eller Danmark. Men - Thorstvedts lille søk gir klare signaler om at det kan bli vanskelig.

- Jeg skal snakke med manageren fredag, sier Thomas Myhre. - Skal jeg ha noen mulighet for EM-laget, er jeg nødt til spille regelmessig på et bra nivå, sier landslagskeeperen.

- Det må gå på magefølelsen, sier Erik Thorstvedt. - Men én ting er helt klart: - Det vil være lettere for oss å følge med, og følge opp, Thomas hjemme i Norge.

Står ikke på lønna

- Bør Thomas Myhre snakke seg vekk fra Everton fortest mulig?

- Jeg må være forsiktig - jeg vil ikke at Everton skal ta noe av det jeg sier ille opp. Men han har jo fått et klart signal. For Paul Gerrard ble plassert rett tilbake i målet etter skaden og en middels reservelagskamp. Og så er det jo også et spørsmål om penger.

- Hvis det ikke er noen framtid i Everton, må jeg tilby meg sjøl, sier Thomas Myhre. - Her er jeg - jeg ønsker å spille fotball i Norge fram til EM. Og i verste fall kan jeg gjøre det gratis. Det er ikke lønna det skal stå på.

VIL JUBLE MER: Thomas Myhre har fått tilbud fra Kjelsås.