Kjeltringen ingen kan fange

På farten igjen i Bergen lørdag.

Nytt ran på gang. Det er som å stjele godteri fra unger, når Kjeltringen oppfører seg bra. Lørdag er det V75 på Bergen Travpark. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
Nytt ran på gang. Det er som å stjele godteri fra unger, når Kjeltringen oppfører seg bra. Lørdag er det V75 på Bergen Travpark. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

||| • Her er sjansen til å vinne 44 millioner på hest!

Kjeltringen har stabilisert seg, og sist kom han til mål i ensom majestet sammen med kusk Cato Antonsen. Tidligere var hesten litt av en røver og kunne finne på det meste i løpsbanen. Lørdag legger han trolig på til sin andre seier for året i V75-1 som er et løp for urutinerte kaldblodshester.

Vi tror ingen straffer Kjeltringen selv om det er tøffere i mot denne gang med 20 meter tillegg.  

Hva er det egentlig denne trollmannen, Kjell Teigen fra Vikersund, gjør med hestene for å forvandle dem til slike vinnerhester? Vel vet vi at mannen som er gammel pilkaster er en ener med nåler, men det må også ha noe med miljø og trivsel hos hestene å gjøre.

-    Hva har du egentlig gjort med Kjeltringen, Kjell Teigen?

-    Ikke annet enn å behandle ham.
 Kjeltringen er en god hest, og han har alltid hatt talentet. Det er alfa omega for en hest. Talentet må være der. Da spiller det ikke så stor rolle hvor den står i trening, tror jeg. Hesten er god uansett. Den må bare få alle muligheter.

-    Joda, men noe har du gjort?

-    Ja, Kjeltringen får regelmessige behandlinger. Han slet med muskulære plager tidligere. Kjeltringen virker til å ha stabilisert seg, men jeg stoler ikke helt på ham ennå. Jeg vil gjerne se ham i flere løp først, sier treneren.

-    En annen viktig faktor er at hesten må trives. Når smertene forsvinne,r hjelper det på trivsel og humør. Du kan tenke med deg selv. Det ser ut som det passer de fleste hestene det vi driver med. Faktorene må stemme. Men hesten må som sagt ha et talent i utgangspunktet. Vi kan ikke forvandle gråstein til gull. Så enkelt er det ikke i dette gamet.

-    Åke Svanstedt sa noe viktig etter at han vant Elitloppet med Torvald Palema, nemlig at man trener ikke frem en Elitloppsvinner. Det ligger i hesten fra dag en at den er god og har talent. Hvis ikke går det bare ikke.

-    Behandlingene gjør at jeg kanskje gjør hestene bedre. De føler seg bedre, og dermed kommer også trivselen og resultatene. Jeg hjelper dem på veien, kan man si.

Kjeltringen er et kjempetalent. Han er en stor og real hest. Står det mellom en stor og en liten hest med samme talent, vinner som regel den store. Kjeltringen har det som skal til og er en flott type med et kjempetalent, resonnerer Kjell Teigen.

-    Så med andre ord tror du Kjeltringen vinner V75-1?

-    Vi reiser til Bergen med ambisjoner. Kjeltringen travet et rått løp sist. Distansen denne gang passer også bedre enn sist, sier Kjell Teigen som også tar med seg Krøsus over fjellet for å kjempe om Kongepokalen.

-    Krøsus har vært en plundrehest, og det må stemme et hundre prosent for ham. Han fikk et hurtigarbeid på onsdag, og da tenkte jeg at stemmer det ikke nå, tar jeg ham ikke med til Bergen.

-    Men han fungerte så fint at Bergenstur blir det på ham. Krøsus møter noen gode. Særpefanten kan vi vel ikke gjøre noe med, men vi skal kjempe rett bak ham. Alle vet hva en feilfri Krøsus kan. Jeg synes han er en liten outsider, oppsummerer suksesstreneren.      

Ute etter revansje

I Haukåsløpet, som er forbeholdt fireårs norskfødte hopper blir Sweet Case stor favoritt nå som Royale er strøket. På Klosterskogen sist ble det høydramatisk fra start, og flere involverte kusker, blant dem Thor Borg bak storfavoritten Sweet Case, mente at starterne sov på post og at starten var ugyldig.

- Ja, den starten skulle aldri passert, det er nå min mening, sier kusk Thor Borg.

- Vi ble kraftig sjenert og Sweet Case galopperte fra start og var borte. Jeg skjønner ikke at spillerne gidder å kaste bort pengene når starterne ikke gjør jobben sin. Det er et ran av spillerne å la sånt passere, mente Thor Borg.

Sweet Case er ute etter revansje lørdag i V75-3/ V5-5. Thorseth-hoppa blåser trolig rett til tet. Da kan løpet være kjørt.

-    Tror du på tet med Sweet Case lørdag, Thor Borg?

-    He, he, det spørsmålet har jeg fått noen ganger denne uka. Vi ladder alt det går fra start, men ingen løp blir avgjort i starten, sier kusk Thor Borg.

Megaman i Ketil Hansen-løpet

Suksesstrener Trond Anderssen sender tre hester fra sin stall til Bergen.

Megaman Neo hadde ingen suksess i kvalifiseringen til Sweden Cup under Solvalla-helgen. Lørdag skal Anderssen-traveren prøve seg mot blant andre Cromwell, som vant Ketil Hansens Minneløp i fjor, samt Bo Westergårds seiersmaskin Navy Seal. Det kan bli et luftig oppgjør i V75-6.

-    Megaman Neo fikk en hard innledning sist, men har sikkert hatt godt av det løpet. Jeg synes han står helt riktig til. Han skal tidlig på bongen, sier trener Trond Bullern Anderssen optimistisk.

Langelidgutten skal ut i V75-7 som er et langdistanseoppgjør. Varenne-sønnen møter blant andre Sharpshoother, Milljoy, Løb Cowboyland og Sierra Victory. Treneren tror på en fremskutt plassering også for den toppstammede hingsten.
 
-Langelidgutten står på 20 meter tillegg, og det er aldri enkelt. Men han er behandlet siden sin siste start og har trent fantastisk fint etterpå. Jeg ser lyst på sjansene, og tror på en god vinnersjanse, sier Bullern.

Både Megaman Neo og Langelidgutten har fine vinnersjanser, sier Norges beste trener.

Thai Ricora avsluttet veldig bra sist etter å ha blitt dratt bakover. Hun var absolutt positiv. Jeg synes hun er verdt en strek på tre-fire hester, sier Trond Anderssen.

Oleg ønsker seg reprise

Cromwell og Per Oleg Midtfjeld vant Ketil Hansens minneløp i fjor fra spor åtte. Sist på Bjerke hadde Credit Winner-sønnen seieren på gaffelen i stor fart rundt siste sving da galoppen kom.

-    Hva skjedde med Cromwell sist, Oleg?

-    Cromwell galopperte da jeg måtte korrigere ham litt i siste sving. Det gikk fort der. Jeg tar selv skylda for den galoppen. Formen er det ikke noe i veien med. Cromwell er rask ut, og det er ikke umulig han får teten.

Jeg synes han har en bra vinnersjanse.

 Ellers hadde jeg ikke reist helt til Bergen, spøker trener og kusk Per Oleg Midtfjeld.

Cromwell gjorde en fin figur i Megaman Cup under Bjerke-helgen og blir absolutt å regne med i V75-6. 

Byen mellom de syv fjell arrangerer V75-omgangen denne lørdagen, og det er mange flotte spilleløp.

En alenevinner kan vinne 44 millioner i V75-spillet lørdag.