Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjempe- missen

Tromsø kom på banen som et nytt lag mot Viking etter pausen i går. Men Morten Gamst Pedersen brente kjempesjansen som kunne gitt seier.

TROMSØ (Dagbladet): 21-åringen kastet seg fram for å rekke et høyt overlegg fra Ole Andreas Nilsen.

Frode Olsen var utspilt og «Gamst'n» fikk så vidt tåa på kula.

- Dessverre trilla den noen centimeter utafor stolperota på motsatt side. Bittert, sa Gamst Pedersen etter kampslutt.

Han sklei ballen utafor da det var spilt 55 minutter. Det var kampens siste virkelig store TIL-sjanse - etter at nordlendingene hadde kjempet seg tilbake fra 0- 2.

- Det var for galt at vi lot Viking ta kommandoen. I pausen måtte vi ta et oppgjør med oss sjøl, på Alfheim er det TIL som skal ha styringen, sier Gamst Pedersen.

Tordentale

Lett omskrevet betyr det at den temperamentsfulle TIL-treneren Trond Johansen holdt en av sine tordentaler i garderoben. Før sesongstart har han slått på stortromma og sagt at Alfheim igjen skal bli TILs festning.

Men i 1. omgang var forsvarsverket svakt. Hjemmelaget virket forknytt og tannløst. Først etter hvilen spilte TIL med hjertet og hadde den viljen som manglet helt da TIL sist spilte i eliteserien. I katastrofesesongen 2001 klappet laget ofte helt sammen etter å ha fått ett eller to baklengsmål. - 2- 2 er to poeng tapt, Viking har mest grunn til å være fornøyd, erklærte Trond Johansen.

Banens beste

Bjørn «Bummen» Johansen (34) ruvet og var banens beste da TIL gjorde hjemme-comeback blant de beste. Han mener «Gutan» har taklet overgangen fra 1. divisjon til eliteserien.

- Tempomessig er vi helt på høyden. Vi kan styre kamper. Men det er helt klart at vi straffes hardere for defensive feil på dette nivået, sier han. I nabogarderoben hang Viking-gutta med leppene etter å sluppet TIL inn i kampen igjen. Det var tungt å svelge. Siddisene hadde full kontroll de første 45 minuttene.

Ikke fornøyd

Tomålsscorer Erik Nevland scoret sine første mål på Alfheim. Men gleden hans var betinget:

- Det går ikke an å være fornøyd etter å ha gitt fra seg to poeng, sier han.

BARE NESTEN: Morten Gamst Pedersen fortviler etter å ha brent sjansen som kunne gitt Tromsø 3- 2-målet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media