Kjempebrøler felte Zuccarello og Rangers i spilleforlengelsen

Hockey-thriller i Los Angeles i natt.

LOS ANGELES (Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen ble historisk da han i natt som første nordmann kunne gå på isen i en Stanley Cup-finale i National Hockey League (NHL) som en av spillerne på New York Rangers. Cupen er det mest prestisjefylte en ishockeyspiller kan vinne, ifølge Zuccarello selv.

Stemningen i Staple Center i downtown Los Angeles var elektrisk da Rangers gikk på isen for å møte hjemmelaget Los Angeles Kings. Utenfor hadde fansen samlet seg i timesvis, og på forhånd hadde mange utropt hjemmelaget til favoritt.

2-2 sto det etter to spilte perioder. I den tredje var det hjemmelaget som ville mest, men Henrik Lundqvist stoppet det som kom. I kampens siste ordinære spilleminutt fikk derimot begge lag en kjempesjanse hver, uten å lykkes. Med 2-2 etter 60 spilte minutter gikk dermed den første finalen til spilleforlengelse.

Fire minutter og 36 sekunder ut i spilleforlengelsen falt avgjørelsen. Rangers-backen Dan Girardi serverte pucken til en Kings-spiller i egen sone, og sekunder etterpå satt pucken i målet bak Henrik Lundqvist.

Justin Williams var mannen som satte inn den avgjørende scoringen i den særdeles underholdende Stanley Cup-finalen.

Zucca utvist Allerede i første omgang ble kampen en festforestilling. Kings tok raskt ledelsen på skuddstatistikken, men så kom Rangers for alvor i gang med sitt lynraske offensive spill. Zuccarello er blant annet frampå med et par farlige forsøk uten å treffe nettmaskene. Så etter drøyt 13 spilleminutter snapper Rangers-spiller Benoit Pouliot pucken og sender Rangers i ledelsen.

Så blir Zuccarello sendt av banen i to minutter for holding. Men i undertall klarer Rangers' svenske spiller, Carl Hagelin, å krangle pucken i mål via en Kings-spiller. Hjemmepublikummet i Los Angeles virker sjokkskade.

 FORTVILER:  Henrik Lundqvist fortviler etter å ha sluppet inn det avgjørende målet i spilleforlengelsen. Foto: Scanpix
FORTVILER: Henrik Lundqvist fortviler etter å ha sluppet inn det avgjørende målet i spilleforlengelsen. Foto: Scanpix Vis mer

Men bare to minutter seinere klarer Kings' Kyle Clifford å redusere til 1-2 og spenningen var tilbake i kampen.

Andre periode fortsatte med samme voldsomme tempo. Zuccarello får en kjempemulighet, men klarer ikke å treffe mål. Etter drøyt seks spilleminutter, slår Kings tilbake og Drew Doughty får pucken i mål. Dermed sto det 2-2. Resten av perioden fortsatte spillet å  bølge fram og tilbake.

- Gira spillere Det er 20 år siden Rangers sist klarte å komme til finalen og vinne. Nattens kamp var den førse av sju finalekamper, så fortsatt er det helt åpent hvem som vil stikke av med det gjeve trofeet.

- Spillerne er gira. Vi har ventet her i fem dager på at pucken skal droppes. Gutta er virkelig fokuserte, og det er mye energi i rommet. Vi gleder oss til dette, sa Rangers hovedtrener, Alain Vigneault til Dagbladet og resten av den frammøtte pressen før kampen.

Rangers har vært på plass i Los Angeles i fem dager for å lade opp til kampen.