OL-DEBUTANT: Lørdag fyller Sara Blengsli Kværnø 30 år. Samme dag debuterer hun i OL. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix
OL-DEBUTANT: Lørdag fyller Sara Blengsli Kværnø 30 år. Samme dag debuterer hun i OL. Foto: Erik Johansen/NTB scanpixVis mer

- Kjempeflaut å spørre Djokovic

Og bildet med tennisstjerna får ikke det norske OL-håpet lov å vise fram.

LONDON (Dagbladet): Sara Blengsli Kværnø er på plass i London. Lørdag, på sin 30-årsdag, debuterer badmintonspilleren fra Grong i de olympiske leker.

Trønderjenta sjekket inn i OL-landsbyen tirsdag. Det meste av tida til nå har gått med til trening — og ikke minst transport til og fra trening.

Men hun har så vidt fått tid til å føle på OL-atmosfæren. Da hun møtte Novak Djokovic i OL-landsbyen kunne hun ikke dy seg — hån måtte få tatt et bilde av seg selv sammen med tennisstjerna.

Publiseringsforbud - Det var kjempeflaut å spørre. Men jeg ville sikkert ha angret resten av livet hvis jeg ikke hadde gjort det, erkjenner hun overfor Dagbladet.

Bildet kommer garantert til å havne i hennes egen minnebok. Men offentligheten får aldri se det. Det som skjer i OL-landsbyen, blir nemlig i OL-landsbyen. Det har IOC bestemt.

- Jeg har ikke lov til å vise det fram, det står i reglene. Jeg kunne ha vist det fram hvis Djokovic hadde godkjent det, men jeg spurte ikke, og tror ikke jeg får spurt ham senere. Bilder som tas her inne kan ikke offentliggjøres uten godkjenning, forklarer hun.

Vil prestere Reglene om hva som er lov og ikke lov har vært noe av det mest spesielle for Kværnø så langt. De begrenser ikke bare bruken av private fotografier, men også hva utøverne kan skrive på blogger og twitter.

- Vi får bare skrive om våre egne opplevelser, ikke om andre. Jeg kan for eksempel skrive at jeg har vært i et intervju med Dagbladet, men ikke at han som gjorde intervjuet var litt snål, smiler hun.

Uansett — Kværnø er ikke i London for å lete etter kjendiser eller skrive kontroversielle innlegg på hjemmesida si. Hun er her for å prestere.

- Målet er å spille bedre badminton enn noen gang før, fastslår hun.
Tøff motstand Selv om hun gjør det, holder det mest sannsynlig ikke til seier i noen av de to gruppekampene. Kværnø er ranket som nummer 104 i verden.  Begge motstanderne hører til den ypperste verdenseliten. Bare ei jente går videre.

Sung Ji-hyun fra Sør-Korea er ranket som nummer sju i verden, mens Yip Pui Yin fra Hongkong er ranket på 15.-plass.

- Jeg har aldri slått så gode spillere før. Det er vel bare én gang før jeg har møtt spillere med så god ranking, erkjenner hun.

Forberedelsene er unnagjort i Malaysia, samt selvfølgelig i Norge. Der trener hun bare med herrespillere. Ingen norske kvinner er i nærheten av hennes nivå, uten at det tar fra henne motivasjon.

- Jeg føler at jeg har utviklet meg hvert år, og at jeg fortsatt utvikler meg, sier hun.

- Så om fire år stiller du i Rio med muligheter til å gå videre fra gruppespillet?

- He-he, kanskje det. Man vet aldri.

SUPERSTJERNE: Tennisstjernen Novak Djokovic er en av det største stjernene i London-OL. Foto: NTB scanpix
SUPERSTJERNE: Tennisstjernen Novak Djokovic er en av det største stjernene i London-OL. Foto: NTB scanpix Vis mer