-  Kjempefornøyd

Pål Anders Ullevålseter endte på en sjetteplass i Dakar-rallyet, fire timer bak vinneren spanske Marc Coma. Han er likevel godt fornøyd.

Ullevålseter hadde som mål å gjøre det bedre enn i 2004, da han ble nummer fem. Det klarte han ikke, men han er likevel godt fornøyd over å gjennomført Dakar-rallyet.

-  Nå er jeg bare kjempefornøyd. Følelsen over å ha fullført er veldig god, og jeg ble i tillegg beste privatkjører. Jeg føler at jeg kjempet langt framme selv om det bare holdt til en sjetteplass, forklarer han til Dagbladet.

Tøft

Verdens hardeste motorsykkelløp skulle også i år vise seg å bli tøft. Hele 40 prosent av de 232 deltakerne måtte bryte. For Ullevålseter ble det også 15 tøffe dager i ørkenen.

-  Jeg hadde en del problemer med dekkene og tapte tid, men man kan ikke forvente å kjøre 900 mil uten problemer. Jeg var dessuten godt forberedt og i god form, og jeg blir bare bedre og bedre.

På grunn av de siste dagenes tragiske dødsulykker, ble det ikke tatt tider på den korte etappen i Dakar i går.

To unge gutter ble påkjørt og drept fredag og lørdag. Tidligere i rallyet omkom den australske motorsykkelføreren Andy Caldecott.

-  Lei meg

 ENDELIG SLUTT: Pål Anders Ullevålseter ble ferdig med Rally Dakar i går. -  Følelsen over å ha fullført er veldig god, sier Ullevålseter. Foto: Digitalsport
ENDELIG SLUTT: Pål Anders Ullevålseter ble ferdig med Rally Dakar i går. - Følelsen over å ha fullført er veldig god, sier Ullevålseter. Foto: Digitalsport Vis mer

-  Dødsfallene har preget meg, og jeg har vært lei meg de siste dagene. Sånn skal ikke skje, men så gjør det det likevel. Arrangørene skal nå forsøke å finne en måte å hindre det på, men jeg vet ikke hvordan de skal klare det, avslutter Ullevålseter.