Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kjempegøy å få OL-tur

En positiv formkurve og en vennlig Olympiatopp sendte Ole Kristian Furuseth (35) med i det siste OL-uttaket i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kjempegøy, jeg skal gi alt, sier alpinisten.

For ei uke siden sto Furuseth i lia over Kitzbühel og så ned på et målområde han aldri kom til. For andre gang på rad, tredje gang denne sesongen. Der og da innrømmet han langt på vei at karrieren var over.

- Jeg hadde liksom avfunnet meg med at det ikke ble noen OL-tur, bekrefter Ole Kristian.

- Men så får jeg plutselig vite at noen har trua på meg, og da føler jeg plutselig at jeg har muligheter igjen, sier han.

Vennlig

Og den beskjeden og den trua fikk han i går ettermiddag. Olympiatoppens siste OL-uttak inkluderte også fire hoppere og en skøyteløper - og er et uttrykk for at toppidrettssjef Bjørge Stensbøl både har en stor kvote og et vennlig smil.

- Jeg gir blaffen i hvordan jeg kom til OL. Poenget nå er at jeg er tatt ut, og at jeg de siste dagene på trening faktisk har følt at ting har begynt å stemme, sier Ole Kristian.

Stigende form

Stensbøl begrunner uttaket slik:

- Ole har tidligere vist at han har en egen evne til å komme i form til store mesterskap, og han har vist stigende form i det siste.

Resultatmessig har Furuseth bare to 13.-plasser å vise til. Fra Adelboden i januar, og i det siste slalåmrennet i Schladming. Ole Kristian mener han har hatt enda flere og enda bedre plasseringer i kroppen denne sesongen. Sånn rundt 10. plass.

Ole Kristian Furuseth/B>

Født: 7.januar 1967

Vekt: 89 kg

Høyde: 185 cm

Sivilstand: Gift med Linda

Bosted: Oslo

Klubb: Ullensaker Skiklubb

På landslaget siden: 1985

Meritter: 9 NM-gull; storslalåm (3),slalåm (5)og super-g (1), 3 kongepokaler

Han sier:

- Men jeg har ikke fått skikkelig balanse i kjøringen, og så har jeg liksom listet meg ned. Jeg har manglet den gode følelsen, den jeg hadde for eksempel for to år siden.

HELT I HUND-RE: - Jeg gir blaffen i hvordan jeg kom til OL. Poenget nå er at jeg er tatt ut, sa Ole Kristian Furuseth til Dagbladet i går kveld. Her sammen med hunden Juli utenfor hjemmet i Ullevål Hageby i Oslo.
Hele Norges coronakart