Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kjempegøy

Lasse Kjus har vunnet femten medaljer i VM og OL, men i dag vant han sin første bronsemedalje. Stephan Eberharter var det ingen som kunne gjøre noe med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 15. medaljer i VM og OL, fikk Lasse Kjus endelig en mesterskapsbronse i samlingen sin. - Dette var kjempegøy, sa han etter storslalåmen.

- Det var veldig gøy at Lasse fikk bronse. Da ble endelig samlingen hans komplett, sa Kjetil André Aamodt til NTB.

Kjuser'n har nå tatt to medaljer i Salt Lake City, og etter en treg start på sesongen har han nok en gang klart å prikke inn formen til OL.

- Det gjelder å forberede seg skikkelig foran mesterskap, og jeg tror vi hadde godt av den treningsperioden vi la ned før mesterskapet, sier Kjus til TV2.

Til tross for at nordmannen er godt vant med mesterskapsmedaljer vet han å sette pris på bronsemedaljen.

- Jeg er kjempefornøyd med det jeg gjorde i dag, det er stort for meg dette her. Det var godt å komme på pallen, sier han.

Stephan Eberharter leder den totale verdenscupen suverent og kom til OL som storfavoritt i utfor og super-G.

Men østerrikeren lyktes ikke helt. Han tok sølv i utfor og bronse i super-G. Men i dagens storslalåm tok han sitt etterlengtede OL-gull, og kjørte i mål 0,88 sekunder foran amerikanske Bode Miller.

Bjarne Solbakken kjørte seg opp tre plasser til 6. plass, mens Kjetil Aamodt endte på 7. plass.

- Det gikk over all forventning for hele laget. Sesongbeste for alle mann, oppsummerte Aamodt, som har rasket med seg to gullmedaljer tidligere i mesterskapet.

Han var spesielt fornøyd med Bjarne Solbakken. - Det er artig at Bjarne gjør det så bra. Lasse og jeg trenger noen til å piske oss. Ofte er Bjarne best på trening, og i dag slo han meg i konkurranse også, sa Kjetil André .

GODT UTGANGSPUNKT:</B> -Det er gode muligheter for å kjøre seg opp, sa Kjetil Aamodt etter første omgang. Foto: SCANPIX/AP

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!