Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kjempehelg for Tom Hilde

To seire på to dager. To norske på pallen i dag.

Tom Hilde tok sin annen verdenscupseier i hopp på like mange dager i Predazzo søndag. Anders Jacobsen ble nummer tre.

Tom Hilde lå på fjerdeplass etter 124,5 meter i første omgang. I finalen slo han til med 128,5 meter og sikret seieren. Han endte 5,7 poeng foran verdenscupleder Thomas Morgenstern, som var best i første omgang.

- Dette var kjempebra. Jeg tror en del norske hoppere har fått positive minner herfra nå. En kjempehelg for alle som har vært med. Sju topp-ti-plasseringer, det sier sitt, sa en stolt hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

- Betyr mye for hoppmiljøet

- Det har vært en kjempehelg for Tom, og han merker at det han gjør på trening fungerer i renn. Det beviser jo også at trenerkorpset holder til slike plasseringer. Nå håper jeg Tom Hilde fortsetter å være Tom Hilde, det betyr mye for hoppmiljøet at han er der oppe, sa Bråthen.

Anders Jacobsen lå på delt annenplass etter første omgang, men med 123,5 meter i finalen falt han ned til tredjeplass. Han var 1,4 poeng bak Morgenstern.

- Det er veldig gledelig at Anders er tilbake der han skal være. Han gjorde en god konkurranse i dag, selv om han kanskje ikke fikk maks uttelling og var litt uheldig med forholdene. Han har hatt en god prosess fram til nå, forklarte hoppsjefen.

Sterk Bardal

KJEMPEOMGANG: Tom Hilde strakk seg til 128,5 meter i andrehoppet, og avanserte fra fjerdeplass til seier. Foto: AP/SCANPIX
KJEMPEOMGANG: Tom Hilde strakk seg til 128,5 meter i andrehoppet, og avanserte fra fjerdeplass til seier. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Anders Bardal sikret seg en sjuendeplassen etter 121,5 og 123 meter.

- Bardal viser seg sterkere enn han noensinne har vært på dette tidspunktet, han har tatt steget inn blant de ti beste. Det er sterkt. Også Jon Aaraas gjorde gode konkurranser og sikret to finaler, sa Bråthen til NTB.

Jon Aaraas lå på tiendeplass etter 120 meter i første omgang i dag, men i finalen klarte han bare 112 meter og raste nedover til 24.-plass.

Sigurd Pettersen var femte nordmann i rennet, men han endte sist av de 50 deltakerne etter å ha falt ned på 102,5 meter. Han fikk dermed ikke hoppe finalen, etter den flotte annenplassen lørdag.

Roar Ljøkelsøy og Bjørn Einar Romøren mislyktes i kvalifiseringen. Romøren hoppet søndag selv om han falt stygt lørdag, men greide bare 99 meter.

(NTB)

NORSK JUBELDAG: Anders Jacobsen sikret enda et norsk flagg på pallen. Thomas Morgenstern (v) skilte de to nordmennene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media